запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Рисоварка для суші: принцип роботи та особливості вибору

Приготування суші – це справжнє мистецтво, яке потребує правильного технічного оснащення. Якщо у вашому закладі планується продаж такої азіатської страви, без рисоварки точно не обійтися. Такий спеціальний прилад призначений для виготовлення основного компонента суші. При цьому рис виходить правильною консистенцією – не розварюється і залишається сирим.

 

Як працює електрична рисоварка


Рисоварка для суші суттєво прискорює процес приготування крупи для азіатських страв. При цьому вдається контролювати цю процедуру. Все автоматизовано, а регулювання всіх процесів відбувається з мінімальною участю персоналу. За рахунок цього вдається оптимізувати багато дій. Професійна рисоварка має такі частини:

  • корпус;
  • чаша;
  • вбудоване дно;
  • нагрівальний елемент.


Прогрівання відбувається рівномірно по всьому дну, тому вдається зберегти всі корисні властивості, смакові якості не змінюються. Готувати в такому агрегаті дуже просто  –  потрібно лише вибрати необхідний режим, помістити необхідну кількість крупи, води та солі та запустити. Після завершення циклу приготування апарат вимкнеться автоматично. У середньому готування займає близько 30 хвилин, незалежно від кількості та розміру порцій. Крім процесу приготування, вдається також підтримувати температуру продукту протягом кількох годин.
 

Основні переваги професійних рисоварок


Рисоварка – це один із важливих апаратів на професійній кухні ресторану, де планується подавати суші. У даного обладнання є багато переваг, основні з них:

  • ідеальна страва. Вода не кипить, тому крупа виходить не варена, а як з горщика, томлена в печі, при цьому апарат не дров'яний, а значно практичніший;
  • збереження в теплому стані тривалий період, для закладу громадського харчування це дуже важливо;
  • доступна ціна – це відкриває можливість використання як на кухні великого ресторану так і в невеликому закладі;
  • проста експлуатація;
  • легка чистка, догляд;
  • безпека;
  • економічність та відмінні смакові якості.


Подібне компактне обладнання  – це дуже практичне рішення для професійної кухні будь-якого масштабу.
 

Побутова рисоварка проти професійної


Оскільки обладнання дуже схоже між собою не лише зовні, а й за функціоналом, іноді невеликі заклади вибирають більш доступні за ціною побутові прилади. Це неправильне рішення. Професійне обладнання має ряд відмінних рис.


Насамперед це значно більший ресурс роботи. Таке оснащення здатне працювати багато годин поспіль без втрат якості та поломок. Якщо побутову модель запустити на цілий день у роботу – завантажувати знову і знову, то вже буквально через пару тижнів або місяців вона вийде з ладу.


Другий момент – матеріали, розраховані на максимально інтенсивне використання, та підвищена потужність приладу. У професійних рисоварок – 1,5-2 кВт, а у побутових, для порівняння, в 2 рази менше.


Третій – гарантія на обладнання професійних кухонь покриває різні випадки поломок. Для побутових при використанні на кухні кафе чи ресторанів вона вже не працюватиме.