Під час походу туристи знають, що їжа – найважливіше, що має бути у поході. Під час походу харчування мізерне, а умови для її приготування не найкращі, але урізноманітнити харчування та спростити процес приготування допоможе готова їжа з пакетика. Купити сублімовану їжу за доступною ціною можна на сайті alp.com.ua/sublimirovannaya-eda/. Не знаєте, що це? Наша стаття розповість, що таке сублімована їжа, її користь та переваги.
Що таке сублімати
Сублімати – це натуральні продукти, напівфабрикати та готові страви, які зневоднені за технологією сублімованого сушіння. Простіше кажучи, продукти, які проходять швидкий процес заморозки у вакуумі, де з них випаровується волога, минаючи рідку фазу, одразу переходячи у газоподібну.Щоб їжа стала первісного виду, достатньо додати до неї води.
Сублімації підлягає широкий спектр продуктів:
- каші;
- супи;
- фрукти;
- овочі;
- м'ясо;
- риба;
- чай
- приправи;
- кондитерські вироби;
- молочні продукти та інше.
Переваги сублімованої їжі
Вирушаючи в похід або тривалу поїздку можна, звичайно, закупити продукти, які не швидко псуються або накупити консервовану їжу, за типом згущеного молока і тушонки. Але готові сухпайки здатні зіпсувати вам шлунок. Та й вага у такої їжі зовсім не легка. Сублімована їжа багато в чому перевершує всі звичні сухпайки. До переваг субліматів відносять:
- Мінімальна вага та обсяг. Чим легша вага за спиною, тим щасливіший мандрівник. Вага продукту, що пройшов сублімаційний процес, зменшується у 5-10 разів. 1 порція сублімованої упаковки близько 50 грам.
- Сублімована їжа не втрачає своєї структури, вітамінів, корисних речовин і калорійності.
- Тривалий термін зберігання. Сублімати можуть мати термін придатності 5, 10 або 25 років.
- Сублімати виготовляються виключно з якісних та добірних продуктів. Сировина, що зіпсувалася, не може перенести процес сублімації.
- Легке впровадження. Для того щоб приготувати сублімовану їжу достатньо залити вміст пакету гарячою водою. Інформація про необхідну кількість води для виготовлення вибраного пакету вказана на упаковці.
- Широкий вибір страв. Наприклад: горохове пюре, крем-суп з грибами, різотто з куркою, тушкована картопля з яловичиною, жарке, гороховий суп та інше. Субліматами може бути як готова їжа, так і окремі інгредієнти: енергетичні батончики, малина, журавлина та інше.