запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Каструля на 4 літри – зручний та найходовіший посуд для приготування їжі

Важко точно відповісти на запитання, скільки посуду потрібно на кухні. Але серед неї однозначно має бути каструля 4 літри, в якій зручно варити перші страви та різні гарніри. Такий обсяг – універсальний, придатний для сім'ї з 2-3 осіб. Зазвичай її використовують для приготування супу, картоплі, каш, салатів, замішування тіста.

Практика показує, що каструлі на 4 літри – найходовіші. Тому купуючи посуд з таким обсягом, віддайте перевагу моделям з товстим дном і стінками.


Що ще враховувати при виборі


Вибираючи каструлю на 4 літри, ви вже визначилися з її важливим параметром – місткістю. Але існують й інші характеристики, що заслуговують на увагу:

  • Назва торгової марки виробника. Чотирилітрові каструлі випускають різні бренди: Meister, Herzog, Catania, Slow Cook, Delight та інші. Бажано надати перевагу продукції тієї торгової марки, яка займає заслужені позиції лідера серед виробників (орієнтуйтеся на рейтинг покупців, відгуки, рекомендації родичів чи знайомих).
  • Матеріал виготовлення корпусу. Можна вибрати каструлю на 4 літри з нержавіючої сталі, кераміки, алюмінію або чавуну.
  • Тип внутрішнього покриття. Скляна глазур або матеріал, що забезпечує посуду антипригарні властивості. Але спеціальне покриття може бути відсутнім.
  • Ручки. Здається, що вони не заслуговують на особливу увагу. Але це не так. Від ручок залежить зручність користування посудом, а також термін його експлуатації (готувати в каструлі з відбитими ручками буде незручно). Вони можуть бути сталевими, чавунними, керамічними, мають спеціальні гумові накладки.
  • Сумісність із побутовою технікою. Важливо дізнатися, чи можна мити каструлю в посудомийній машині, використовувати для приготування їжі на різних видах плит (індукційних, газових, електричних), ставити в духову шафу для запікання продуктів.


Додаткові особливості


Сучасні виробники, щоб виграти в конкурентній боротьбі та привернути увагу більшості покупців, намагаються зробити свою продукцію унікальною. Наприклад, ви можете знайти у продажу каструлю на 4 літри, що має глибоку кришку зі зливом (отвір для пари зазвичай є у всіх моделей), мірну шкалу (зручно користуватися, коли за рецептом важливо відміряти точну кількість рідини), товсті стінки (більше стандартних) або щільне дно.