Хоча кілька років тому гриль на газу був досить непопулярним, зараз вони набувають популярності навіть серед професіоналів. Навіть вони навряд чи помічають різницю у смаку між деревним вугіллям та газом. Типовий аромат смаженого, який виникає при приготуванні саме на деревному вугіллі, можна легко створити на газовому грилі за допомогою правильного способу смаження.
Крім того, газові барбекю мають цілу низку переваг, особливо в порівнянні з пристроями на вугіллі. Тому якщо ви шукаєте барбекю для дому, радимо подивитися сучасні моделі на сайті спеціалізованих магазинів. Ви обов'язково знайдете те, що припаде вам до душі і відповідатиме всім вашим потребам.
Чому газовий барбекю вигідніший від вугільного
Сучасні газові грилі дозволяють не тільки приготувати будь-який вид м'яса, деякі обладнані так, що можна приготувати ціле меню без проблем. Зокрема, американські моделі це більше кухні на вулиці, ніж чисті грилі. Запікання, гасіння – залежно від додаткової функції, газовий гриль можна використовувати функціонально.
Основні переваги барбекю на газі.
- Пропонує швидке, нескладне приготування страв на гарячих ґратах.
- Коротка фаза розігріву і він вже готовий до використання.
- Температуру дуже легко регулювати, тому вона підходить навіть для тих, хто не має досвіду поводження з барбекю.
- Пропонує різні способи приготування.
- Має низьке забруднення димом, не утворює неприємного запаху.
- Легко чиститься за відсутності золи.
- Відсутність утворення шкідливих речовин робить їжу здоровішою для харчування.
- Має високий рівень безпеки завдяки відсутності відкритого вогню.
Класичні конфорки газового гриля виготовляються з нержавіючої сталі або чавуну. Це маленькі трубочки з отворами, з яких витікає газ. Але деякі моделі мають високопродуктивні пальники, які досягають температури до 800 С, зазвичай вони виготовляються з кераміки. Однак потрібно переконатися, що під решіткою є піддон для збирання крапель, оскільки краплі жиру можуть зашкодити конфорки.
Крім однієї або кількох конфорок, деякі газові барбекю мають додаткові функції: гриль з лавового каменю. Він особливо підходить для приготування стейків, а також для приготування дрібних продуктів, наприклад, скибочок.
У магазинах ви знайдете багато функціональних, цікавих моделей, які можна використовувати вдома, в саду або на балконі.