запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Рекомендації для полегшення головного болю під час застуди

 

Під час застуди якість життя помітно знижується, а деякі її симптоми особливо впливають на самопочуття. Головний біль, закладеність носа та загальна слабкість можуть зробити повсякденні завдання нестерпно складними, викликаючи дискомфорт та втому. Справлятися із такими проблемами можна симптоматично. Сьогодні поговоримо про те, як зняти саме біль та тяжкість у голові - Однією з основних причин поганого самопочуття під час застуди, безпечними та сучасними методами.

 

Чому при застуді болить голова

 

Причин цього може бути кілька:

  • Закладеність носа. Запалення слизової носових ходів та пазух призводить до підвищення тиску, а це викликає біль у ділянці чола та біля очей.
  • Висока температура. Гарячка - це природна реакція організму на інфекцію, але через особливості перебігу фізіологічних процесів вона викликає головний біль. За високої температури організм активізує захисні сили, щоб боротися з інфекцією. У відповідь відбувається розширення судин, завдяки якому посилюється приплив крові до уражених ділянок і прискорюється виведення токсинів. Саме це розширення судин призводить до підвищення тиску, викликаючи біль голови.
  • Спільне запалення. Запальна реакція, що з'являється в організмі під час застуди, торкається нервових закінчень. Це призводить до болючих відчуттів, у тому числі, і в голові.
  • Зневоднення. Болючі симптоми посилюються через нестачу рідини в організмі, особливо при високій температурі.

 

6 способів впоратися з головним болем при застуді

 

Вивчивши головні чинники, що провокують появу цього неприємного стану, можна скласти план дій щодо його усунення:

  1. Пийте достатню кількість теплої рідини. Це дозволить впоратися з проблемою зневоднення, сприятиме розрідженню слизу і, як наслідок, полегшить дихання. Рекомендується пити теплі безалкогольні напої без кофеїну, наприклад, трав'яний чай або просто теплу воду з лимоном.
  2. Застосовуйте болезаспокійливі препарати. У всьому цивілізованому світі вони є частиною лікування застудних захворювань. Такі препарати також справляються з болями в ділянці м'язів та суглобів, які нерідко турбують на тлі загального нездужання.
  3. Промивайте ніс сольовими розчинами. Це допомагає зменшити набряк слизової оболонки, покращити дихання та знизити тиск у пазухах.
  4. Зволожуйте повітря в кімнаті, де найчастіше перебуваєте. Сухе та надто тепле повітря діє як подразник для слизової оболонки носа. Важливо використовувати зволожувачі чи простіші засоби (розвішані вологі простирадла на батареях, миски з водою, розставлені по приміщенню), щоб привести показники вологості до 40-60%.
  5. Прикладайте теплі компреси до чола. Це дозволяє покращити кровообіг та знизити больовий синдром.
  6. Відпочивайте та повноцінно висипайтеся. Чим більше ви спите під час хвороби, тим краще. Організму потрібен час для відновлення. Постільний режим та сон допоможуть швидше впоратися з інфекцією та знизити інтенсивність головного болю.

 

Якщо симптом не проходить після 3-5 днів використання цих рекомендацій та супроводжується високою температурою, зверніться до лікаря за консультацією, щоб уникнути розвитку ускладнень.