запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

ВНЖ Мальти (MGRP) - про програму в деталях



Мальта, одна з найуспішніших країн ЄС, видає ВНЖ на інвестиційній основі з 2013 р. Претендувати на статус можуть громадяни держав, які не перебувають у ЄС, від 18 років та з гарною репутацією. Проект Malta Global Residence Programme розрахований на осіб, які планують жити в країні як мінімум 6 місяців. із 12 – це одна з вимог збереження статусу. Для отримання не потрібно підтверджувати кваліфікацію. Достатньо стати власником або орендарем нерухомості та виконати базові умови.

Оформлення ВНЖ на Мальті за інвестиції


На оформлення цього виду на проживання потрібно 3-4 місяці. Участь у програмі МГРП передбачає два шляхи – оренда або купівлю нерухомості. Ці два способи мають загальний алгоритм, різниця полягає в деталях:

  • При виборі придбання будинку/квартири необхідно вкласти в об'єкт від €275000 або €220000 (стосовно о. Гозо та південних районів країни).
  • У разі оренди знадобиться укласти договір із оплатою від €9600/рік. На півдні та о. Гозо достатньо €8750/рік.
  • Незалежно від обраного варіанту слід внести адміністративний збір €5500-6000 (південь та Гозо обійдуться дешевше).
  • Сплатити €15000 як мінімальний прибутковий податок (це потрібно буде робити щорічно).


Багато інвесторів воліють отримати ВНЖ на основі оренди, а потім, вникнувши в специфіку місцевого ринку, придбати об'єкт, що сподобався. При купівлі потрібно додатково заплатити близько €25000 податків і зборів. Важливо: програмну нерухомість не можна здавати в оренду та суборенду.


Разом із заявником статус зможуть отримати його дружина (чоловік), матеріально залежні діти віком до 25 років, батьки, бабусі, дідусі, брати, сестри, домашній персонал. Як зазначає Злата Ерлах (експерт з інвестиційної імміграції з агентства «Іммігрант Інвест»), далеко не всі європейські програми для інвесторів дозволяють перевезти до країни таку кількість родичів. При цьому розмір базової інвестиції залишається незмінним. Від складу сім'ї залежать лише витрати на апостилювання, переклад та нотаріальне засвідчення документів (від 4000 євро), покупка медстрахування (від 400 євро).
 

Переваги резидентства Мальти для інвесторів


ВНЖ надається на 1 рік, продовжувати його можна безлімітно. Здобувши статус, учасники програми ВНЖ Мальти через нерухомість зможуть:

  • Відвідувати шенгенські країни без віз та перебувати у будь-якій з них до 3 міс. поспіль із півріччя.
  • Запросити спеціальний дозвіл, що дозволяє працювати та займатися комерційною діяльністю на Мальті.
  • Платити податки за комфортними ставками. Із закордонного доходу, переведеного в країну, стягується 15%, з неперекладеного – 0%. ПДВ нижче, ніж у інших державах (18%).
  • Відкривати рахунки, здійснювати платежі у всіх банках, включаючи філії міжнародних фінансових організацій.
  • Отримувати медичні послуги у клініках країни, навчатися у школах та ВНЗ, дипломи яких котируються про всю Європу та у світі.
  • Претендувати на ПМП через 5 років проживання в країні, а ще через 1 рік – на паспорт мальтійський. Цей статус дозволить в'їжджати без віз до 170 країн (Індії, ОАЕ, Канади, Японії, Австралії, Кореї та ін.), проживати та працювати в усьому ЄС без обмежень. Від паспорта відмовлятися не потрібно.


Слід зазначити, що на Мальті можна отримати також ПМП та громадянство в обмін на інвестиційний внесок. Для паспорта знадобиться від €690000, для статусу постійного мешканця – від €150000 (детальніше: immigrantinvest.com). ВНЖ запитується найчастіше, оскільки ця програма найдоступніша з трьох.


Як альтернативу можна розглянути інші способи отримання ВНЖ на Мальті, наприклад, через відкриття компанії, працевлаштування, навчання. Однак саме вкладення в мальтійську нерухомість – серед найпопулярніших шляхів до резидентства. Більшість будинків, вілл, апартаментів у країні належать до елітної категорії. Після отримання ПМП та громадянства з натуралізації, їх можна вигідно продати.


Країну відрізняє хороша екологічна обстановка, стабільна економіка, чудові перспективи для всіх сфер життя. Одна з державних мов – англійська, це спрощує комунікацію. Країна гостинна, комфортна для проживання і належить до найбільш популярних у релокантів, які планують переїзд до ЄС.