запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

м. Чернігів, вул. Князя Чорного, 1


Єлецький Свято-Успенський монастир



Єлецький Свято-Успенський монастир розташований біля західної частини Чернігова. 1648 р., коли Чернігів став центром одноіменного полку, монастир стояв біля руїн. Під час нападу С. Гірничоста на Чернігів на початку весни 1610 р. було спалено не лише Чернігів, а й Єлецький заміський монастир. Через кілька років центральна споруда монастиря – ndash; Успенський собор частично завалився.

Активна забудова цього комплексу розпочалася у другій половині XVII ст. і продовжувалася майже всі XVIII ст. У 1676 р. збудовано трапезну Петропавлівську церкву, яка розташовувалася із західного боку головного храму. У 1670-1675 рр. зведено баштоподібну дзвіницю. Наприкінці ХVІІ ст. монастир був оточений мурованою стіною. У ХVІІІ ст. були збудовані келії на сході та будівлі на півдні, дезнаходяться сучасна Петропавлівська церква та трапезна монастиря. Також близько середини ХVІІІ ст. на захід від трапезної церкви збудували приміщення для паломників, яке було дотичним до внутрішнього боку західної стіни монастиря. У північній частині монастирського комплексу розташовувалася господарська частина монастиря, що складалася з дерев'яних споруд, які примикали до внутрішнього боку стін. Також у північній частині 1688 р. збудовано дерев'яний будинок, що належав чернігівському архієпископу Феодосію Углицькому. За сучасною Петропавлівською церквою, майже на схилі тераси, знаходяться рештки будинку ігумена. Однак точна година побудови його невідома, ймовірно, що він відноситься до кінця ХVІІ – . початку ХVІІІ ст.

Супутниковий режим карти Нормальний режим карти Увімкнути/вимкнути значки панорам Увімкнути/вимкнути значки будинків
Збільшити масштаб Зменшити масштаб Повернутися до вихідної точки

Фото + Додати фото для цієї адреси


Выберите фото, которое желаете загрузить (размером не более 1 Мб)
  
Описание фотографии
 
Введите код с картинки:

 

Компанії (1)

  Єлецький Успенський монастир (православний храм)
м. Чернігів, вул. Князя Чорного,  1
т. +38(0462...
показати телефон(и)
Єлецький Успенський монастир (православний храм)
Єлецький Успенський монастир заснований чернігівським князем Святославом Ярославовичем (1027-76 рр.) як заміська резиденція. Відновлено у 1445-95 рр. після монголо-татарської навали. ...
Віртуальний тур
Дивитись повну інформацію

Коментарі

 map.cn.ua (0)  


  Посилання на сторінку: