Реклама Чернігова:
назад
Реклама Чернігова

Інститут історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського (ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка)

Меню компанії:
показати
Фото компанії:
Контакти:
+38(0462... показати телефон (Дирекція)
+38(0462... показати телефон (зам директора)
+38(0462... показати телефон (кафедра історії України)
+38(0462... показати телефон (Черговий)
В соціальних мережах:
Часи роботи:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
0800
2000
0800
2000
0800
2000
0800
2000
0800
2000
X X
без перерви
Директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського:
Коваленко Олександр Борисович
Статистика:
Перегляд інформації про компанію:
За останні 6 місяців –10 людей.
Про компанію:
Інститут історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка веде свій родовід від Чернігівського колегіуму, створеного 1700 р. заходами відомого церковного діяча І. Максимовича за підтримки гетьмана І. Мазепи. Він успадкував багату дослідницьку та освітню традицію, яку репрезентували, зокрема, видатні вчені минулого, життя та діяльність яких були тісно пов'язані з Чернігово-Сіверщиною: Л. Баранович, І. Галятовський, О. Шафонський, М. Маркевич, О. Лазаревський, В. Модзалевський, Д. Дорошенко.

Після заснування 1916р. Чернігівського учительського інституту, назва, статус і структура якого надалі неодноразово змінювалися, біля його стін постійно готували фахівців-істориків. Становлення вищої історико-педагогічної освіти у Чернігові пов'язане з іменами відомих учених П. Федоренка, В.Дубровського, С. Барана-Бутовича, П. Смолічева, Б. Шевеліва, В. Щербакова, які у 30-х рр. стали жертвами політичних репресій Серед вихованців того часу – доктори історичних наук, професори, завідувачі відділів Інституту історії АН УРСР В. Дядиченко та Ф. Лось, доктор історичних наук, професор Московського університету М. Пікус, академік АН СРСР О. Нарочницький.

Навчальний заклад пережив воєнне лихоліття, але у 1949 р. його було закрито, а викладачів та студентів переведено до інших вишів України. Час додав помилковість цього рішення, і в 1972 р. історичний факультет поновив свою діяльність. Відтоді він значно зріс, зміцнів і засвідчив свою життєздатність, а понад 120 випускників захистили кандидатські та докторські дисертації. Створення у вересні 2009р. на базі історичного факультету Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського засвідчило визнанняйого здобутків у освітній та науковій діяльності. Сьогодні Інститут – відомий центр підготовки вчителів-гуманітаріїв. На стаційному та заочному відділеннях та в екстернатурі нині навчається близько 1000 студентів.
Послуги:
Навчально-виховний процес забезпечують 6 кафедр. історії та археології України (в.о. завідувача кафедри – кандидат історичних наук, доцент Рахно О. Я.), всесвітньої історії (завідувач кафедри – доктор історичних наук, професор Ячменіхін К. М.), історії Центрально-Східної Європи ( завідувач кафедри – кандидат історичних наук, доцент Воронко О. Г.), педагогіки та методики викладання історії та громадських дисциплін (завідувач кафедри – доктор історичних наук, професор Боровик О. М.), етнології та краєзнавчо-туристичної роботи (завідувач кафедри – кандидат історичних наук, доцент Русанов Ю. А.), правових дисциплін (завідувач кафедри – доктор юридичних наук, професор Віхров О. П.), на яких працюють майже 50 викладачів, понад 75 % яких мають наукові ступені та вчені звання . Середній вік викладачів Інституту 45 років, значна їх частина - випускникиІнституту.

В Інституті функціонують аспірантура та докторантура, сформувалося кілька наукових шкіл у галузі історії України, всесвітньої історії, археології, історіографії та джерелознавства. Інститут відіграє роль провідного організатора та координатора наукових досліджень з історії в регіоні. На його базі функціонують регіональні відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського та Інституту етнології, мистецтвознавства та фольклористики ім. М. Т. Рильського Національної Академії наук України. Кафедри Інституту підтримують також тісні зв'язки з Інститутом історії України та Інститутом археології Національної Академії наук України, Українським науково-дослідним інститутом архівної справи та документознавства Державного комітету архівів України.

На базі Інституту регулярно проводяться міжнародні, всеукраїнські та регіональні науковіконференції, видається науковий журнал "Сіверянський літопис", включений до переліку видань, в яких можуть друкуватися результати дисертаційних досліджень з історичних наук. Склалися міцні зв'язки з багатьма вищими навчальними закладами, музеями, заповідниками та архівними установами України, близького та далекого зарубіжжя. В Інституті діє Спеціалізована вчена рада із захисту кандидатських дисертацій з історії України та всесвітньої історії.

До послуг студентів читальний зал, навчально-методичні кабінети, комп'ютерний клас. Бібліотека університету забезпечена необхідною навчально-методичною та науковою літературою. Під час навчання студенти закріплюють теоретичні знання у музеях, архівах, загальноосвітніх школах, лицеях та гімназіях. Передбачено також проходження педагогічної, археологічної, краєзнавчо-туристичної, етнографічної та юридичноїпрактик.

Інститут здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «спеціаліст» та «магістр» за спеціальністю «Історія» та спеціалізаціями «Правознавство», «Українознавство та краєзнавчо-туристична робота», «Археологія», «Людина і світ», «Експертиза культурно-історичних цінностей». Навчання здійснюється за державним замовленням і на умовах контракту на строк 4 роки (освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»), 4+1 рік (освітньо-кваліфікаційні рівні «спеціаліст» або «магістр»).
Небагато реклами Чернігова:
Супутниковий режим карти Нормальний режим карти Увімкнути/вимкнути значки панорам Увімкнути/вимкнути значки будинків
зменшити карту збільшити карту
Увеличить масштаб Уменьшить масштаб Повернутися до вихідної точки
Відгуки про компанію:
Написати відгук
На вказаний e-mail буде відправлено посилання, перейдіть по ньому, щоб підтвердити email і опублікувати коментар.
Опублікувати
Зверніть увагу!
1. Якщо Ви хочете написати негативний відгук – будь ласка, будьте конкретними, обґрунтуйте, аргументуйте свою думку. Інакше коментар буде розцінено як спробу недобросовісної конкуренції і буде видалено Адміністратором.
2. Якщо сторінкою керує представник компанії, він самостійно вибирає відповідати чи видаляти коментарі.
Сподіваємося на Ваше розуміння!
Компанія представлена в каталозі підприємств: