Реклама Чернігова:
назад
Реклама Чернігова

Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області (державна установа)

Меню компанії:
показати
Новина за 14-10-2014  |  10 років тому!

Увага! Зміни у формі декларації про готовність об'єкта до експлуатації

Увага! Зміни у формі декларації про готовність об'єкта до експлуатації
Відповідно  до змін, внесених до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів постановою КМУ від 1 жовтня 2014 р. № 512, Порядок доповнено новою формою ДЕКЛАРАЦІЇ про готовність до експлуатації об’єкта, будівельні роботи на якому виконувалися на підставі повідомлення про початок їх виконання (чинна з 14 жовтня 2014 р.). Даною формою декларації передбачене прийняття у експлуатацію об'єктів індивідуального житлового будівництва, збудованих за повідомленням про початок виконання будівельних робіт.
Нова форма суттєво спрощує процедуру заповнення декларації для забудовників, роблячи процес доступним для рядових громадян, не обізнаних із особливостями будівельної галузі. Обсяг декларації скорочено з 15 до 8 пунктів (з 5 до 2 сторінок). Окрім скорочення об’єму декларації, зникла більшість складних таблиць, не потрібно вписувати інформацію про технічний агляд, генпідрядника та генпроектувальника, детальну характеристику споруди, основні її показники тощо.
Крім того, змінами до Порядку прийняття в експлуатацію об'єктів передбачена можливість прийняття в експлуатацію окремої будівлі та/або споруди, які за будівельним паспортом та повідомленням про початок виконання будівельних робіт входять до єдиної групи будівельних споруд. Тобто, для прикладу, за наявності у складі об'єкта за будівельним паспортом житлового будинку та господарських будівель забудовник може подати декларацію про готовність окремо на житловий будинок, не чекаючи завершення будівництва господарських будівель.
Звертаємо увагу замовників і на зміни до базової форми ДЕКЛАРАЦІЇ про готовність об'єкта до експлуатації за додатком 1, яка тепер заповнюється винятково для об'єктів, побудованих відповідно до проекту будівництва.
Зміни набули чинності 14 жовтня 2014 р. Будьте уважні при заповненні та подачі декларацій до Центру надання адмінпослуг м. Чернігова та регіональних центрів! Декларації старого зразка, подані після 14.10.2014, будуть повернуті на доопрацювання.
Небагато реклами Чернігова: