запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Багато піни в пральній машині: що робити?

Навіть попри те, що сучасні пральні машини вважаються зносостійкими та надійними, бо вони доповнюються унікальними системами, запобігти поломкам вдається вкрай рідко. Причини несправностей бувають різними - від заводського браку до порушення правил експлуатації. Розглянемо ситуації, коли з'являється багато піни та потрібен мастер по стиральнім машинам.
 


 

У пральній машині багато піни: чому так відбувається?


Причини, через які занадто багато піни в пральній машині, різноманітні. Їх ділять на 2 великі категорії. До першої можна віднести порушення правил використання пристрою:

  • М'яка вода. Якщо встановлено спеціальний фільтр, то жорсткість води може сильно змінюватися. Якщо в жорсткій воді одна кількість мийного засобу майже не піниться, то в м'якій воді той самий порошок може дати сильну піну.
  • Помилково було додано засіб для ручного прання. Такі засоби відрізняються від мийних для машинки тим, що сильніше піняться. Тому машина в піні буде 100%.
  • Використовувалася неправильна кількість порошку (доза перевищує об'єм, який рекомендований виробником побутової техніки). Наприклад, у лоток можуть додати висококонцентрований засіб у тій самій кількості, що й засоби зі звичайною концентрацією.
  • У пральній машині ще є порошок від останнього прання. Засіб може накопичуватися у фільтрах і патрубках, викликаючи підвищене піноутворення.
  • Матеріал, встановлена програма прання та кількість мийного засобу не відповідають порадам виробника техніки.

 


Друга група включає причини, які викликані технічними збоями в пральній машині:

  • Протікання біля стиків зливного тракту.
  • Поява засмічень.
  • Пошкодження манжети люка для завантаження.


Дуже багато піни в пральній машині з'являється через порушення рекомендацій з експлуатації, порад виробників побутової хімії або в разі несправності пристрою. В останньому випадку, не обійтися без допомоги майстра, який проведе діагностику і встановить причину того, що сталося. Також фахівець виконає ремонт і розповість, як увімкнути пральну машину після відновлення, щоб ситуація не повторилася.
 

Як позбутися піни?


Що робити, якщо в пральній машині дуже багато піни? Перш за все, не можна панікувати. Вирішити ситуацію можна таким чином:

  • Поставте на паузу програму, щоб зупинити цикл і процес утворення піни.
  • Проведіть зовнішній огляд пральної машини. Якщо піна витікає виключно через лоток для порошку, досить відключити віджимання, щоб позбутися надлишків води.
  • Якщо піна витікає знизу або з інших отворів пральної машини, важливо відразу відключити агрегат від електрики. Не варто намагатися вирішувати проблему доти, доки пристрій під'єднано до електромережі.
  • Постарайтеся позбутися води вручну. Для цього потрібно викрутити зливний фільтр, який розташований у нижній частині передньої панелі.
  • Коли вода перестане стікати, можна розблокувати стулку люка і дістати білизну.
  • Після, потрібно витерти корпус пралки, а також внутрішню частину барабана. Піна і вода повинні бути відсутніми на приводі, двигуні, контролері, панелі управління.

 


Підключіть пральну машину до мережі та спробуйте запустити прання заново, але вже без речей. Маніпуляцію потрібно повторити два-три рази. Якщо це не дало жодного результату, отже, йдеться про поломку якогось вузла пристрою, а в цьому разі не обійтися без допомоги майстра з сервісного центру.


Цією корисною інформацією поділився Чернігівський сервісний центр "Гайка", що займається ремонтом пральних машин та інших побутових приладів.