запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Водоемульсійні фарби: види складів та рекомендації щодо нанесення

нанесення валиком водоемульсійки

Перед придбанням фарби на водній основі слід звертати увагу на такі технічні показники, як: витрата складу, властивості основного сполучного компонента, термін придатності, вага, рівень в'язкості. Ознайомитись з асортиментом оздоблювальних матеріалів передових брендів-виробників та купити водоемульсійну фарбу за цілком доступною ціною пропонує компанія ОксиДом, перейшовши за посиланням: https://oxidom.com/otdelochnye-materialy/kraski/vodoemylsionnaya-kraska


Позитивні сторони продукту


Основна маса водоемульсійних фарб складається з полімерів, загусників, наповнювачів, антисептичних та інших добавок. До позитивних сторін водних емульсій належать такі якості:

  1. Водоемульсійна фарба є загальнодоступним, досить якісним та надійним обробним матеріалом, здатним конкурувати з іншими лакофарбовими сумішами.
  2. Речовину можна легко наносити на безліч різних поверхонь.
  3. Фарби не мають токсичного запаху, оскільки мають водну основу, швидко сохнуть і відносно недорого коштують.
  4. Завдяки кольоруванню, легко досягається необхідний колір водоемульсійного складу.
  5. Водна емульсія має гарну адгезію, паропроникність та тривалу довговічність.
  6. Виробляються водні склади з певними специфічними характеристиками: водостійкість, стійкість до стирання, механічного та атмосферного впливу та ін.

 

Види складів на водній основі


Основними видами водоемульсійних фарб, які сьогодні можна зустріти у продажу, є такі склади:

  • Акрилові матеріали, якими можна фарбувати практично будь-яку основу, проводити вологі прибирання пофарбованого покриття без втрати первісного кольору.
  • Латексні, негорючі та екологічно чисті емульсійки, здатні створювати дихаючу та вологостійку декоративну поверхню з привабливим блиском.
  • Склади на основі силіконових смол здатні чудово перекривати глибокі тріщини і лягати на відсирілі основи, позбавляючи цвілі та грибка.
  • Силикатні фарби, що характеризуються хорошими повітро- та паропроникними якостями, є ефективним захисним засобом від зовнішніх негативних факторів протягом кількох десятиліть.
  • Мінеральні склади служать для фарбування цегляних або бетонних стін та стель. Добре захищають від вологи, жирів та олій, проте мають малий термін експлуатації.


Рекомендації з фарбування


Перед фарбуванням будь-яка поверхня вирівнюється розчином штукатурки та шпаклівки, видаляючи всі дефекти, бруд, пил та інші недоліки. Далі поверхня ґрунтується і у разі потреби покривається антисептичним засобом. У фарбу додається 10-20% води та пігмент, після чого суміш ретельно перемішується.


Для фарбування використовуються малярські пензлі, валики з невеликим ворсом або застосовують метод розпилення фарбопультом. Пензлик є інструментом для фарбування важкодоступних ділянок, кутів та предметів невеликого розміру чи сферичної форми. Валик підходить для рівної горизонтальної та вертикальної поверхні. Краскопульт можна застосовувати в обох випадках, проте потрібні певні навички.


Кількість необхідних шарів залежить від пористості основи, що фарбується, правильності її підготовки і технології нанесення, а також від ступеня покриваності самого матеріалу. Час висихання водоемульсійних складів залежить від температури та відносної вологості повітря, і переважно становить близько 2 годин при температурі +20°С та вологості до 70%. Не рекомендується проводити роботи при температурі нижче +5°С.