Любителі пива, які розрізняють безліч смаків хмільного напою і бажають пити виключно якісні продукти, можуть створити своє власне виробництво. Пивоваріння не настільки складний процес, як може здатися. Головне - купити хороше обладнання, розібратися з рецептурами і підібрати інгредієнти.
Обладнання для пивоваріння
Основна мета домашнього пивоваріння - виробництво улюбленого напою з відмінними смаковими та якісними показниками. Підібрати міні-пивоварні з високою продуктивністю можна на https://my-beer.com.ua/ або онлайн-сервісах інших магазинів. Складається обладнання з декількох елементів, основні:
- тара для бродіння продукту - переважно скляні бутлі, в яких відбувається ферментація;
- ємність для варіння сусла - використовується для затирання солоду за кількох температурних пауз;
- ареометр - вимірює густину сусла;
- рефрактометр - визначає густину сусла до охолодження за кількома краплями;
- магнітна мішалка - допомагає в розброджуванні дріжджів;
- ферментери - апарати для зброджування сусла;
- млини - необхідні для подрібнення солоду.
Усі міні-пивоварні автоматизовані, а управління дуже просте. Для розміщення обладнання до приміщення не висуваються спеціальні умови, що розширює межі для облаштування крафтового виготовлення.
Базові інгредієнти для домашніх пивоварень
Рецептів пива багато, а крафтове виробництво - це шанс створити унікальну рецептуру. Залежно від інгредієнтів змінюватиметься тип пива. Але ключових компонентів у напою три.
- Дріжджі. Тільки вищий клас дріжджів повинен використовуватися. Важливо дотримуватися температурного режиму під час їхнього використання, який зазначений у рецепті. Від цього залежить аромат продукту, запах і післясмак.
- Солод. Можна використовувати різні хлібні злаки - ячмінь, жито, пшеницю. Найкращий аромат і колір пива виходить при використанні ячмінного солоду.
- Хміль. Цей інгредієнт відповідає за гірчинку в готовому продукті та надає йому тонкого аромату. Також позбавляє сусло від непотрібних білків і сприяє утворенню та стійкості піни.
Використання натуральних інгредієнтів і якісного обладнання - ключ до успіху в крафтовому пивоварінні.
Починаючи з приготування напою для потреб сім'ї, можна перейти на виробничі потужності та відкрити власний бізнес, що розпочався з маленької ідеї та пристрасті до хмільного охолоджувального напою.