запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Усе для варіння домашнього крафтового пива

Любителі пива, які розрізняють безліч смаків хмільного напою і бажають пити виключно якісні продукти, можуть створити своє власне виробництво. Пивоваріння не настільки складний процес, як може здатися. Головне - купити хороше обладнання, розібратися з рецептурами і підібрати інгредієнти.
 

Обладнання для пивоваріння


Основна мета домашнього пивоваріння - виробництво улюбленого напою з відмінними смаковими та якісними показниками. Підібрати міні-пивоварні з високою продуктивністю можна на https://my-beer.com.ua/ або онлайн-сервісах інших магазинів. Складається обладнання з декількох елементів, основні:

  • тара для бродіння продукту - переважно скляні бутлі, в яких відбувається ферментація;
  • ємність для варіння сусла - використовується для затирання солоду за кількох температурних пауз;
  • ареометр - вимірює густину сусла;
  • рефрактометр - визначає густину сусла до охолодження за кількома краплями;
  • магнітна мішалка - допомагає в розброджуванні дріжджів;
  • ферментери - апарати для зброджування сусла;
  • млини - необхідні для подрібнення солоду.


Усі міні-пивоварні автоматизовані, а управління дуже просте. Для розміщення обладнання до приміщення не висуваються спеціальні умови, що розширює межі для облаштування крафтового виготовлення.
 

Базові інгредієнти для домашніх пивоварень


Рецептів пива багато, а крафтове виробництво - це шанс створити унікальну рецептуру. Залежно від інгредієнтів змінюватиметься тип пива. Але ключових компонентів у напою три.

  • Дріжджі. Тільки вищий клас дріжджів повинен використовуватися. Важливо дотримуватися температурного режиму під час їхнього використання, який зазначений у рецепті. Від цього залежить аромат продукту, запах і післясмак.
  • Солод. Можна використовувати різні хлібні злаки - ячмінь, жито, пшеницю. Найкращий аромат і колір пива виходить при використанні ячмінного солоду.
  • Хміль. Цей інгредієнт відповідає за гірчинку в готовому продукті та надає йому тонкого аромату. Також позбавляє сусло від непотрібних білків і сприяє утворенню та стійкості піни.


Використання натуральних інгредієнтів і якісного обладнання - ключ до успіху в крафтовому пивоварінні.


Починаючи з приготування напою для потреб сім'ї, можна перейти на виробничі потужності та відкрити власний бізнес, що розпочався з маленької ідеї та пристрасті до хмільного охолоджувального напою.