Додавання спецій здатне перетворити будь-яку страву, зробивши її смак більш вишуканим і яскравим. Легкі пікантні ноти наголошують на основній композиції — головне, використовувати якісні прянощі. Однією з базових добавок є чорний перець горошком - Універсальне рішення, яке добре поєднується практично з будь-якими продуктами. Особливі кулінарні секрети допоможуть у повному обсязі розкрити його смак та аромат.
Попередня обробка горошин перцю
Важливо купувати якісну продукцію у спеціалізованих магазинах. Після отримання прянощі з упаковки необхідно виконати кілька простих маніпуляцій:
- добре розігріти суху сковороду;
- насипати чорний перець рівним шаром;
- акуратно перемішуючи, прогріти спецію протягом кількох хвилин.
Після теплової обробки горошини трохи збільшаться, а головне стають крихкими. Це спростить подрібнення у дерев'яній ступці, а аромат багаторазово посилиться. Можна задіяти у приготуванні страв не лише подрібнений, а й подрібнений перець. Для цього потрібно прокатати горошини качалкою, попередньо накривши їх серветкою. Зручно прогрівати на сковороді великі обсяги, щоби надалі не витрачати час на цю процедуру. Готова до використання спеція завжди буде під рукою. Головне – не пересмажити горошини, інакше вони стають гіркими.
Чи потрібно подрібнювати перець перед додаванням до їжі
У рідких стравах або маринадах пряність хороша у будь-якому вигляді. Достатньо додати кілька горошин у каструлю із супом та варити їх разом з іншими інгредієнтами. Перець поступово віддаватиме свій аромат і гостроту, роблячи страву насиченою і смачною.
Гарячі соуси можна готувати з цілісними плодами, але обов'язково проціджувати перед подачею на стіл або заливкою основної страви.
У маринадах для м'яса чи риби часто задіяні подрібнені спеції. Краще попередньо розколоти горошини, щоб аромат та гострота перцю повністю проникли у продукт.
Заправка для салатів із чорним перцем: оригінальний кулінарний експеримент
Цілісні горошини, що пройшли теплову обробку на сухій сковороді або в духовці, потрібно помістити в банку з рослинною олією. Доповнити заправку можна й іншими спеціями до смаку:
- часник;
- розмарин;
- лимонна цедра.
Після приготування склад краще зберігати у холодильнику, давши йому настоятися протягом 1–2 днів. Після цього можна використовувати збагачену спеціями масло для літніх овочевих салатів, а також як додатковий компонент у м'ясних, рибних або картопляних стравах.