запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Вибираємо віолончель – майстрова чи заводська?

Більшість досвідчених музикантів скаже, що віолончель має бути хороша - в іншому випадку і зовсім не варто її купувати. Але питання вибору інструменту завжди було актуальним саме для початківців – у них ще не сформовано уявлення про те, що таке справді добрий інструмент, який приходить із досвідом користування ним. Експерти інтернет-магазини Музлайн розкажуть у цій статті про те, які інструменти варті уваги і чи завжди майстрові віолончелі кращі за конвеєрні.


віолончелі


Велика різниця?

Майстерні смичкові музичні інструменти, як і раніше, залишаються еволюційною вершиною, незважаючи на колосально швидкий розвиток технологій виробництва інструментів у фабричних умовах. Як і кілька століть тому, віолончелі, виготовлені на всіх етапах вручну з якісної дорогої деревини - це чудові красиві музичні інструменти, що мають унікальне звучання і індивідуальний характер. До того ж майстер завжди може враховувати фізіо-анатомічні особливості конкретного музиканта, для якого він робить інструмент і оптимізувати деякі деталі його форми. Головний недолік майстрових моделей – висока вартість.

Питання - чи може конвеєрний фабричний інструмент бути повноцінною альтернативою майстровому - існує стільки ж, скільки заводське виробництво музичних інструментів. Фанати унікальності та автентичного звуку наполягатимуть на тому, що інструмент, зроблений руками, нічим замінити не можна. Однак музиканти, які сповідують практичний підхід і ставлять на чільне місце не якість інструменту, а майстерність музиканта, стверджують, що і серійні віолончелі варті уваги.

Серед головних рис заводських інструментів

  • типовий формат
  • схожий звук
  • помірна вартість.



віолончелі від музлайн


Однак, при виборі завжди варто звертати увагу на зовнішній стан інструменту, характер його звуку та враховувати що з часом, при дотриманні правил експлуатації він ставатиме лише найкращим, як це характерно для всіх не механічних музичних інструментів. Крім того, серійне виробництво орієнтоване на цілком конкретний сегмент споживачів - це музиканти-початківці та любителі, а також ті, хто з яких-небудь причин має лімітований бюджет. Перехід музиканта на професійний рівень зазвичай супроводжується покупкою майстрового інструменту.