запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Чернігівська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 45-річчя

< /p>

45 років нашої історії були яскравими та динамічними, сповненими змін, здобутків та неймовірних досягнень. На шляху до Чернігівської броварні традиції й унікальність переплітаються з інноваціями, міжнародними стандартами та передовими практиками в галузі пивоваріння.


 

Броварня була побудована у 1976 році з використанням чеських технологій. У 1996 році це підприємство першим увійшло до складу компанії «САН ІнБев Україна». А у 2018 році найбільший у світі пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і лідер на американському ринку. ринку Туреччини Anadolu Efes завершили злиття бізнесів і компанія отримала нову назву – AB InBev Efes Україна. У перші 10 років компанія інвестувала в завод близько 80 млн. євро, при цьому виробничі потужності зросли більш ніж у 3 рази.


 

Чернігівська броварня стала першою у складі «САН ІнБев Україна», що почала варити бельгійське пиво Stella Artois та запустила очисні споруди стічних вод за новою технологією, що позитивно впливає на навколишню среду та дозволяє використовувати для технічних робіт. Загальні інвестиції у проект становили 10,7 млн ​​доларів.



Також саме на Чернігівській броварні компанії першою в Україні почали виробляти нефільтроване пиво. у 2003 році на ринок вивели нефільтроване пшеничне пиво «Чернігівське Біле». Бренд «Чернігівське» досі залишається одним із найвизнаніших брендів в Україні.



«Ми варимо легендарне пиво «Чернігівське», яке багато років є однією з візитних карток нашого міста. Бренд та його окремі сорти були відзначені чисельними нагородами на міжнародних та національних конкурсах. Ми дуже пишаємося цими досягненнями та піклуємося про те, щоб смак нашого пива залишався незмінним, — розповідає Євген Ворожко, директор Чернігівської броварні AB InBev Efes Україна.



Для приготування пива на броварні використовують високотехнологічне обладнання, змішуючи за традиційними рецептами воду, хміль, а також зернові культури — світлий або затемнений солод, ячмінь, рис та кукурудзу. Щоб підкреслити смак і зробити його виразним, з гіркуватістю або легшим, використовуються різні види хмелю та солоду.

Виробництво починається з обробки ячменю, з якого роблять солод. Його подрібнюють і змішують із гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних казанах близько години, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Перед тим як пиво розливають у місткості і воно потрапляє на прилавки магазинів, відбувається бродіння.



Усі етапи виробництва пива повністю автоматизовані. Співробітники заводу контролюють процеси в онлайн-режимі на моніторах. Перед випуском кожної партії продукцію щодня тестує спеціальна комісія сертифікованих експертів.

< /p>


«Броварня є одним із ключових бізнесів у регіоні, а отже сприяє його економічному та соціальному розвитку. Ми міжнародна компанія, тож ставимо в пріоритет розвивати свій бізнес стало, ми використовуємо найкращі практики запобігливого виробництва: варимо з переважно локальних інгредієнтів, щороку знижуємо кількість споживаної води на літр продукції, впроваджуємо енергоефективні практики та переробляємо понад 99% відходів виробництва. Розвиток домашніх регіонів – одне з пріоритетних напрямків компанії. Нещодавно ми збудували електропарковку на території університету «Чернігівська політехніка», співпрацюємо з Чернігівським НОК для розвитку спорту в регіоні та підтримуємо локальні спільноти у боротьбі з COVID-19» — розповідає в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна Денис Хренов.

Компанія підтримує свій домашні регіони, так на початку пандемії 2020 року чернігівським лікарням були передані ШВЛ та засоби особистої захисту, а бригади швидкої допомоги та геріатричні центри компанія забезпечила санітайзерами. У березні 2021 року вдалося реалізувати донацію засобів індивідуальної захисту, а у квітні передати 6 кисневих концентраторів лікарням міста. 


Також AB InBev Efes Україна та Чернігівська броварня виступили спонсорами реалізації проекту з електропарковкою для НУ «Чернігівська політехніка» та облаштували її територію. Крім того, вже протягом багатьох років компанія співпрацює з Чернігівським НОК, підтримуючи розвиток спорту в регіоні та просуває здоровий спосіб життя.

< /p>

 

 

Інформаційна довідка:

 

AB InBev Efes Україна – один із лідерів українського пивоварного ринку, який є спільним підприємством найбільшої в світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev та регіональної пивоварної компанії з виробництва напоїв із провідними позиціями Anadolu Efes.

 

 

AB InBev Efes Україна має три броварні у Чернігові, Харкові та Миколаєві.  

 

Портфель пивних брендів складається з ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, Staropramen, Taller, Velkopopovický Kozel, «Старий Мельник із Діжки», Miller, Tripel Karmeliet, Kwak, Boddingtons Pub Ale, «Чернігівське», «Рогань», «Бурштин», квасу «Село« Сад».

 

 

Контакти для ЗМІ

 

Всі запити, пов'язані з наданням інформації для ЗМІ, прохання надсилати Нонні Мартиновій, менеджеру із зовнішніх комунікацій. 

Моб.: +38 (095) 287-62-28

E-mail: Nonna.Martynova@abinbevefes.com