Якщо вас цікавить це питання, то напевно у вас зараз погана сковорідка, яку давно час міняти. Смак та якість їжі сильно залежить від посуду, в якому ви готуєте, так що тут заощаджувати не можна. Незважаючи на те, що на кухні має бути мінімум 3-4, у кожного з нас є одна кохана, на якій ми смажимо найчастіше. Але як її правильно вибрати? Спробуймо розібратися. Ми підготували пару порад щодо вибору універсальної сковороди, на якій не пригорятиме їжа.
Види антипригарного покриття:
- Тефлон. Це найпоширеніший тип покриття у алюмінієвих сковорідок у бюджетному ціновому сегменті. Тефлон не обтяжує сковорідку, при цьому дуже простий у догляді та дозволяє смажити майже без олії. Єдине, потрібно бути обережнішим з покриттям, оскільки його легко пошкодити ножем, вилкою або будь-якими іншими гострими предметами.
- Кераміка. Покриття з нанокомпозитного полімеру з наночастинками піску у складі. Керамічна поверхня повністю безпечна для здоров'я людини і не виділяє якихось шкідливих речовин при перегріві, чого не скажеш про той же тефлон. Алюмінієві сковороди з керамічним покриттям теж досить легкі, при цьому швидко та рівномірно прогріваються, що спрощує процес приготування.
- Мармурове. Це той самий тефлон, але з додаванням мармурової крихти. Така поверхня рівномірно прогрівається і повільніше остигає, при цьому вона більш довговічна та практична.
- Титан. За якістю це покриття є максимально наближеним до чавуну, але сама сковорідка легша і зручніша.
На наш погляд, оптимальним варіантом у співвідношенні ціна/якість є сковорідки з тефлоновим або керамічним покриттям.
Сковорода для індукційної плити
Ви ж знали, що для індукції потрібен спеціальний посуд з товстим дном? Товщина дна повинна варіюватися в діапазоні від 6 до 8 мм, причому чим товстішим, тим швидше воно нагрівається. Такі сковорідки позначені спеціальним значком, який говорить про можливість їх використання для індукції. Цікаво те, що в процесі приготування сама плита залишається холодною, як і посуд. Розмір дна сковорідки повинен бути не меншим, ніж розмір конфорки, це дуже важливо враховувати при покупці. Для індукції підійде чавунний, алюмінієвий або сталевий посуд. Наявність антипригарного покриття тут також вітається, оскільки сама плита потужніша за електричну і готує вдвічі швидше.