Не знаєте, як урізноманітнити коктейльну чи кавову карту свого закладу? Тоді вам в першу чергу потрібно подбати про купівлю набору сиропів для кави та коктейлів. Без них досить складно обійтися в сучасних кав'ярнях, кондитерських, барів та кафе. Ми розповімо, які види сиропів пропонують виробники, як їх використовувати та правильно зберігати.
Часто люди плутають сиропи з топінгами для кави. Відразу хочемо пояснити: топінги додають не всередину напоїв, ними роблять малюнки на молочній піні. Топінги відрізняються за своєю структурою: вони густіші, тому не розтікаються, і ними також можна робити написи, малюнки на тортах та десертах. До речі, гарна ідея – подавати клієнту десерт та кавовий напій в одній тематиці, з одним типом малюнка (наприклад, павутинка чи серце). Це точно оцінять ваші клієнти і неодмінно захочуть заглянути до вас знову.
Сиропи для кави
Чим відрізняються сиропи для кави? Вони рідкіші, тому чудово розчиняються в напоях. До того ж вони мають різноманітні смаки, додають кавовим напоям солодкий смак і приємний аромат. Ви можете самостійно пропонувати клієнтам різні види кавових напоїв з додаванням сиропів, а можете уточнювати у кожного клієнта, якій із солодких добавок він надає перевагу – наприклад, деякі люди люблять латте з горіховим смаком, а деякі віддають перевагу легким вишневим ноткам.
Серед найпопулярніших сиропів, які чудово поєднуються з кавовими напоями:
- фруктові: персик, манго, маракуя, ківі, яблуко, банан, апельсин, ананас, грейпфрут;
- десертні: карамель, кокос, шоколад, клен;
- ягідні: вишня, полуниця, малина, кавун, журавлина, чорниця, чорна смородина;
- пряні: імбир, кориця, французька ваніль, червоний перець;
- з квіток та зелені: троянда, лаванда, колір бузини, зелена м'ята;
- горіхові: лісовий горіх, мигдаль, фісташка, макадамський горіх.
Візьміть собі на замітку: всі вищезгадані сиропи також добре поєднуються з безалкогольними коктейлями.
Що стосується пропорції, то виробник «Агропереробка» рекомендує використовувати такі співвідношення інгредієнтів: додавати 20 мл сиропу на 100 мл кавового напою. Можна міксувати смаки, але бажано не більше 2-х одночасно, і дотримуючись пропорції, інакше ви ризикуєте отримати надто солодку каву.
Сиропи для коктейлів
За допомогою цих солодких добавок виходять чудові безалкогольні та алкогольні коктейлі. Для того щоб зробити алкогольний коктейль, використовують мікс смаків – до алкоголю додають солодкий та кислий інгредієнт. Вам потрібно буде купити соки: вони і є цими інгредієнтами, які дають неповторну кислинку. Додавати всі інгредієнти потрібно в пропорції, вказаній у рецепті.
Серед найпопулярніших коктейльних сиропів:
- мохіто;
- блю кюрасао;
- вершковий лікер;
- глінтвейн;
- амаретто;
- ап шприц;
- піна колада;
- ірландський крем та ін.
З їх допомогою виходять неймовірно смачні та оригінальні коктейлі – Мохіто (алкогольний та безалкогольний), Роуз Лі, Яскраво-червоні вітрила, Текіла Санрайз, Блакитна лагуна, Ураган шот та інші.
Як правильно зберігати сиропи?
При замовленні сиропів для кави не забувайте, що їх потрібно зберігати в правильних умовах. Рекомендується зберігати таку продукцію при температурі від +10 до +30°С протягом 18-ти місяців. Вологість повітря має при цьому перевищувати 75%. Також намагайтеся, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.
Тривалість зберігання залежить ще й від складу сиропів для кави. Віддавайте перевагу натуральній продукції, до складу якої входить цукор, а не глюкозно-фруктозний сироп, який не приносить користі організму. Завжди читайте інформацію на етикетці: кожен виробник вказує термін придатності товару та особливості його зберігання.