запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

За якими критеріями вибирати сковороду

Не існує жодної господині, яка обійшлася б на кухні без сковороди. Вона такий самий невід'ємний атрибут, як каструля або столові прилади. Смажити, парити, пекти – лише деякі її завдання. До вибору сковорідки варто підходити вдумливо, щоб вона не перетворилася на марний предмет.


На що звертати увагу при виборі сковорідки


Основним критерієм є матеріал посуду. 

  1. Алюміній. Найбільш бюджетний варіант. Але термін експлуатації мінімальний. Є литі та штамповані сковорідки. Перші прослужать довше, але за вагою важче. Штамповані легені, але швидко прогорають.

  2. З нержавіючої сталі. Користуються попитом на професійних кухнях. Стійкі до пошкоджень, не змінюють смаку їжі, легкі в обслуговуванні.

  3. Мідні. Не всі виробники кухонних пристроїв їх випускають. Мідь – дорогий матеріал. Якщо не покривати сковороду всередині нержавіючої сталі, то страви набуде зовсім іншого смаку. Догляд потрібен спеціальний.

  4. Чавунні. Підходять для тривалого приготування їжі. Тепло розподіляється по всьому дну і утримується ще тривалий час після закінчення готування. Продукти не прилипають, а виглядають, як після печі.


Також необхідно визначитися, що саме готуватимете на сковорідці. Хтось користується нею кілька разів на день, а хтось відпочиває тижнями. Від завдань залежить вибір розміру.


Купити сковороду в Києві можна на сайті https://eldorado.ua/1074447/c1074447/ де представлений великий вибір моделей. 


Чи є різниця у покритті


Покриття відіграє найважливішу роль при приготуванні страв. Усі шукають лише з антипригарним та не звертають увагу на склад. А від цього залежить збереження вітамінів та смакових якостей. 

  1. Тефлонові сковороди вимагають дбайливого ставлення до себе. З ними потрібно використовувати лише силіконові чи дерев'яні прилади. Їжа не пригорає.

  2. Сковорідки з покриттям титану тримають першість і за властивостями, і за вартістю. Стійки до будь-яких пошкоджень.

  3. Емальовані добре поєднуються з їжею, не шкодять їй, але дуже крихкі. 

  4. Ніжності у використанні потребують і керамічні сковорідки. Довго тримають тепло, витримують високі температури. 


Якщо всередині сковорідки є кам'яні вкраплення, то вона з гранітним або мармуровим покриттям. Має ті ж якості, що й тефлонові.


Різновиди сковорідок


Крім бренду, матеріалу, покриття варто звернути увагу і на інші критерії:

  • діаметр;

  • висота;

  • знімна чи ні ручка;

  • наявність кришки;

  • форма;

  • вага.


Не всі сковороди підходять на різні види плит. З асортиментом останніх можна ознайомитись за посиланням, там доступна також плита greta. Доступні для замовлення овальні, круглі, квадратні за формою сковороди з ребристою або плоскою поверхнею. Вартість коливається від 200 до 1200 гривень.


Не варто економити на сковороді, тоді вона стане улюбленим помічником на кухні. Залежно від кількості людей у ​​сім'ї та частоти готування варто підібрати відповідно і посуд.