запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Що таке міський велосипед?


Великі давно стали невід'ємною частиною міста. Для поїздок у межах навіть існує окремий вид байків — міських велосипедів. Що це таке і чи варто їх купувати? Про це розкажуть фахівці інтернет-магазину МЕРІДАБАЙКС.

Про конструкцію

Міський велосипед Меріда https://meridabikes.in.ua/velosipedy/fs-tip-gorodskiye/ — це великий, який створений для поїздок рівними асфальтованими дорогами. Такі байки розраховані на довге використання, а тому вони надійні та невибагливі у догляді. Крім того, на таких великах можна перевозити невеликі вантажі, якщо закріпити багажник, велосумку тощо.

Видів міських велосипедів дуже і дуже багато. Серед запропонованих варіантів можна зустріти класичні моделі зі звичною геометрією рами та з усіма потрібними аксесуарами та більш спортивні байки, які подарують швидкість та драйв.


Велосипед Merida Speeder 400

Конструкція та зовнішній вигляд велосипеда дуже залежить від виробника та конкретного різновиду. Тим не менш, є кілька подібностей:

  1. В основному сітібайки припускають вертикальну посадку.
  2. Аксесуари (крила, багажник і т.д.) йдуть у комплекті або їх легко можна докупити.
  3. Вага близько 15 кг.
  4. Рама сталева або алюмінієва.
  5. Діаметр коліс від 20 до 28 дюймів.


Такі великі коштують набагато дешевше за спортивні гірські або шосейні, але й не такі універсальні.

Основні види міських велосипедів

Найпопулярнішими вважаються 4 головні різновиди:

  • класичний міський великий;
  • круїзер;
  • гібрид;
  • складний.

Велосипед Merida Crossway 300

Почнемо з класичного. Цей байк найкраще підходить для міста — комфортне сидіння, вертикальна посадка та «заводське» наявність аксесуарів. Виделка може бути жорсткою або амортизаційною, передач мало. Проте великий вибір швидкостей і не потрібен — велосипед передбачає неквапливі прогулянки виключно рівними дорогами.

Круїзер більш відомий як байки для парків. Геометрія рами більш витягнута, велосипед оснащений широким кермом та комфортним сидінням. Райдер сидить вертикально, навіть із невеликим нахилом назад. Швидко їздити на круїзерах навряд чи вийде, оскільки вони важкі та передбачають комфортне катання.

Гібриди — а саме цей тип пропонує бренд Меріда — ідеально підійдуть для катання по місту та пересіченій місцевості. Вони легші за круїзерів і навіть багатьох гірських байків, а тому легко набирають швидкість і підбираються на підйоми. Такі велосипеди для міста і бездоріжжя мають амортизацію, забезпечуючи комфорт під час їзди.

Складні байки хороші тим, що займають мінімум місця. Вони компактні, легкі, тому їх не важко перевозити у транспорті чи піднімати у квартиру. Проте на тривалі поїздки вони не розраховані.

Вибрати та купити міський велосипед можна в інтернет-магазині MERIDABIKES. Успіхів!