запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Сучасні моделі жіночих велосипедів: які вони?

Сучасний ринок велосипедів для представниць слабкої статі настільки різноманітний і великий, що питання про те, як вибрати такий виріб, варті окремого розгляду. Звичайно, вести здоровий спосіб життя з кожним днем ​​стає все популярнішим, від того й з'являються нові запити та непоняття.


Фахівці інтернет-магазину БАЙКСТОРІ https://bikestory.com.ua/ розповідають, що універсальної моделі жіночого велосипеда, який був би актуальним для всіх випадків життя, на жаль, не існує. Як показує практика, купити жіночі велосипеди можна серед будь-якої категорії байків. Велосипеди від популярних брендів анітрохи не поступаються за технічними параметрами, надійністю та функціональністю чоловічим моделям. Але при цьому велотранспорт для представниці жіночої статі має свої конструктивні нюанси, пов'язані з фізіологією жінок.

Велосипед Merida MATTS 7.100 Glossy Teal


Відмінність чоловічих та жіночих велосипедів

Традиційно, моделі велотранспорту для дівчат більш компактні та легкі. Відстань від керма до сідла дещо укорочена, а як метал використовується алюміній або вуглеволокно, які легші. Занижена рама дозволяє кататися на велосипеді у спідницях та сукнях, а пряма посадка забезпечує здорову спину. Більш тонке, довге та вузьке кермо, пом'якшене сидіння, м'які підвіски та амортизатори зроблять велопрогулянки максимально комфортними.


Якими бувають жіночі велосипеди


Як уже було сказано, універсальних велосипедів — не буває. Саме тому серед пропозицій від виробників можна знайти вироби різних видів:

  • Гірські велосипеди. Від аналогів, призначених для чоловіків, відрізняються трохи. Вони мають міцні, легкі рами, передній амортизатор, стійкі до ударів широкі колеса з діаметром до 29 дюймів і потужний протектор на покришках. Такі моделі добре підходять для активної експлуатації на лісовій та пересіченій місцевості, а також для спокійних сімейних покатушок.
  • Жіночий двопідвіс. Є гірським велосипедом, який має два амортизатори: задній і передній. Завдяки такій системі, під час катання значно пом'якшуються удари від перешкод на зразок каменів та вибоїн, а також поглинається вібрація від трясіння. Жіночий двопідвіс професійного рівня підійде навіть для катання в горах, а ось виріб початкового рівня забезпечить додатковий комфорт при катанні парками та міськими вулицями.
  • Шосейні моделі для представниць прекрасної статі потрібні для більших швидкостей. Люблять добрі асфальтові покриття. Вони легкі, аеродинамічні та добре розганяються. Відмінна риса — тонкі колеса та гладкі покришки, вигнуте вниз кермо та витончена рама.

Велосипед Merida MATTS 6.10-V 2020


Коханкам більш спокійних велопрогулянок, фахівці інтернет-магазину BikeStory рекомендують звернути увагу на комфортні міські моделі. Вони не розраховані на великі спортивні навантаження, але тримають рівну посадку та забезпечують безпеку прогулянок. Такі виріб відрізняються м'яким сидінням та комфортним кермом.