запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Чоловічі парфуми: основи вибору правильного аромату

Правильно підібраний аромат надає чоловікові впевненості в собі і робить його привабливішим в очах жіночого оточення. Не варто відноситися до парфумувиключно як до незначної деталі образу, адже насправді чоловічі духи Homme — це спосіб виразити себе та підкреслити власну унікальність.

 

Запах викликає міцний ментальний зв'язок із людиною, вибудовуючи у свідомості оточуючих стійкі асоціації з нею. Тому важливо правильно підібрати парфум для чоловіка.

 

Часто духи виготовляють із натуральних компонентів або синтетичних екстрактів. Аромамасла змішують зі спеціальним розчинником, зазвичай — спиртом. Чим вище вміст ароматичних масел, тим яскравішим і насиченішим буде пахощі. Класифікація парфумів для чоловіків має такий вигляд:

 

Більшість парфумів складається з трьох типів нот. Верхня нота відповідає за легкий аромат. У ній містяться легкі компоненти: цитрусові, бергамот, лаванда та інше. Відчувається від 15 хвилин до 2 годин.

 

Середня або серцева нота складається з більш важких екстрактів, формуючи основний запах парфуму. Вона відкривається після першого етапу і може відчуватися до 5 годин. Завершальний етап розкриття аромату — базова нота, що відповідає за післясмак. Вона надає парфумерії міцності та глибини, формуючи шлейф. Її слід довго залишається на шкірі. Зазвичай до неї входять багаті аромат інгредієнти: сандалове дерево, ваніль, дубовий мох чи тютюн.

 

Зрозуміло, очікувати повноцінного розкриття трьох нот від туалетної води не варто. Такий повноцінний трифазний запах можна отримати виключно у концентрованій парфумерії.

 

Сімейства ароматів та їх особливості

 

Чоловіча парфумерія, як і жіноча, поділяється на кілька сімейств ароматів. Ці групи визначають переважаючі компоненти та характер розкриття парфумів на тілі. Перш ніж купувати чоловічий одеколон, ознайомтеся з особливостями кожного сімейства:


Чоловічі парфуми: основи вибору правильного аромату


Якщо ви плануєте підібрати різну парфумерію для певної пори року, рекомендуємо зупинити вибір на перших двох сімействах для холодного часу та будь-яких інших — для теплої доби. Ви також можете користуватися одним одеколоном цілий рік, але в такому випадку варто відмовитися від важких запахів, віддаючи перевагу більш легким варіантам.

 

Джерело: маркетплейс Zakupka.com