запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Безмежне кохання або звичайна прихильність


Чому діти віддають перевагу «заграним» іграшкам?


З появою нової іграшки в численній ігровій колекції дитина приходить у захват, але вже через пару днів її ентузіазм і гарний настрій кудись випаровуються. Нова забава швидко набридає і хочеться іншу. Батьки судомно починають шукати відповідні варіанти на https://toyexpress.com.ua/ тому що ця стаття витрат безконтрольно змінюється щомісяця. А щоб не провокувати конфлікт, простіше купити невелику нову машину чи ляльку.


Але трапляються випадки, коли поряд із новопридбаною іграшкою дитина порається зі старою. Характерною особливістю «улюбленця» є його непоказність, а часом неохайний зовнішній вигляд. Незважаючи на ці недоліки, малюк завжди з ним грає, укладає спати, бере собою у подорож, довіряє потаємні таємниці та мрії.


Часто улюбленими іграшками стають плюшеві ведмедики, пупси або зайченята, дитина просто прикипає до цієї неживої істоти, не дозволяючи дорослим «доглядати» за ним. Згодом лялька або звірятко вимагають прання або заміни, але це варто робити делікатно і дипломатично. Для дитини цей процес проходить досить напружено. Максимально на що він може погодитись – механічне чищення вбрання улюбленої іграшки, але не повна її заміна.


Як прихильність позначається на психіці дитини?


Вікова психологія не має на увазі таке «безмежне кохання», як щось небезпечне і шкідливе для формування психологічної складової особистості. Навпаки, психологи акцентують увагу на тому, що наявність «плюшевого друга»:

  • дає можливість висловитися будь-якої миті, поділитися своїми переживаннями, страхами, мріями;
  • вселяє дитині впевненість і згладжує почуття самотності;
  • вчить дбати про інших.



Таку прихильність до старих іграшок необхідно розцінювати не лише з психологічного боку, а й із соціально-комунікативного. Бажання малюка постійно перебувати поряд з «улюбленцем» говорить про його відданість у подальших дружніх стосунках з однолітками. Тому вже з раннього віку батькам необхідно подумати про те, якими іграшками оточити дитину. Замовити іграшку на toyexpress.com.ua/catalog/myagkie-igrushki/personaji-disney/mikki_maus_mini-23-sm/ Міккі Маус Дісней - стане одним з правильних рішень, та й дитина буде в захваті від цього яскравого мультиплікаційного героя.