запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

БФП: як його правильно вибрати

Кожній сучасній людині для роботи в офісі або вдома потрібно як мінімум копір і принтер, багатьом може стати в нагоді факс або сканер. Практичним рішенням буде придбати мфу Епсон у Comfy – це багатофункціональний пристрій, який з легкістю виконає всі поставлені перед ним завдання і при цьому позбавить захаращення стіл, на якому і так знаходяться монітор, миша та інші потрібні речі.


МФУ: що це таке


МФУ – це техніка, яка поєднує кілька функцій. Головним її плюсом, окрім економії місця, є ціна – один такий девайс коштує дешевше, ніж разом узяті сканер, факс, принтер та копіювальний апарат.


Мінус виходить виділити тільки один – неможливо одночасно копіювати, сканувати, роздруковувати документи.


Бують офісними та побутовими, головна відмінність між ними полягає в обсязі друкованих праць – у Comfy можна порівняти та вибрати під свої потреби найбільш прийнятний варіант.


Вибираємо БФП для дому


Для того щоб отримати від пристрою максиму користі, потрібно, щоб він відповідав ряду умов:

  • Функціональність – воно має друкувати не лише на простому, а й на фотопапері.
  • Не зайвою буде підтримка Wi-Fi – цю здатність ви оціните, коли захочете роздрукувати документ або фото з ноутбука, смартфона чи іншого гаджета.
  • Вартість розхідників має бути прийнятною – майте на увазі кольоровий лазерний тонер коштує в кілька разів дорожче, ніж чорнило для струминника.
  • Для друкування текстових документів найкраще вибрати лазерне монохромне МФУ. Для роздруківки рідкісних кольорових фото можна сходити у фотосалон – дешевше вийде. Купівля кольорового лазерного БФП буде виправдана у випадку, якщо вам доводиться друкувати багато кольорових документів.
  • Якщо хочете вибрати модель для друку фотокарток – зверніть увагу на струменеве МФУ «фабрика друку» — це спеціальна лінійка Epson, в яких замість маленьких картриджів встановлені резервуари для чорнила, що поповнюються, об'ємом близько 70 мл.


Вибираємо МФУ для офісу


Тут головними стають:

  • швидкість роботи – це кількість сторінок, яку пристрій зможе обробити за хвилину. Лазерний принтер друкує практично миттєво, а струменевому потрібно трохи більше часу.
  • формат паперу, що використовується – для офісу як мінімум А3;
  • читання з USB, мережне розсилання та автоматична подача паперу.


Визначтеся зі своїми потребами – так буде простіше вибрати відповідний БФП.