запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Холоднокатані труби: види, характеристики, застосування

Чим відрізняються холоднокатані труби, у чому їх переваги. Де застосовують цей вид металопрокату, як замовити вироби з потрібними характеристиками.

Особливості холоднокатаних труб


/>Придбати холоднокатану трубу ГОСТ у Дніпрі можна у спеціалізованій компанії, обираючи відповідні вироби на сайті. Прокат відрізняється діаметром (до 60 мм) та товщиною (до 8-10 мм).

Така назва отримала трубна продукція, що виготовляється з використанням холодної прокатки. На першому етапі виробництва одержують заготовки, використовуючи спеціальні стани гарячої прокатки, а вже на другому виробі проходять фінішну обробку на стані холодної прокатки.


Подвійна схема обробки надає трубам особливих характеристик

  • Підвищена механічна міцність.
  • Стійкість до ударних деформацій, розтягувань та вигинів.
  • Невибагливість в експлуатації (прокат витримує вплив низьких та високих температур).
  • Стійкість до високих зовнішніх та внутрішніх тисків.


Залежно від діаметра виробів та товщини стінки розрізняють кілька видів прокату – тонкостінний, товстостінний, особливо товстостінний та ін. Вибір залежить від цілей використання холоднокатаних труб.

Безшовні вироби відрізняються високою надійністю, застосовуючись у різних цілях, включаючи прокладання трубопроводів. Відсутність шва дозволяє трубопрокату витримувати високий тиск.

На сайті постачальника можна купити гарячекатану трубу та вироби холодної прокатки. Вартість продукції залежить від марки сталі, зовнішнього діаметра, товщини стін та інших факторів.


Де застосовують труби холодної прокатки


Основне застосування трубопрокату – проведення різних комунікацій, включаючи гаряче та холодне водопостачання, опалення. Труби використовують для створення внутрішніх трубопроводів, в обслуговуванні технологічних ліній тощо, включаючи транспортування таких середовищ, як газ та нафта.

Інші сфери застосування

  • Будівництво різних металоконструкцій.
  • Виробництво паливного обладнання.
  • Виготовлення опалювального обладнання та ін.


Труби маленького діаметру нерідко використовують для виготовлення меблевої фурнітури (цьому сприяють не тільки відповідні розміри виробів, а й їхні відмінні естетичні характеристики).


При замовленні трубопрокату потрібно вказувати найменування продукції та кількість товару. При необхідності користуйтеся консультантами, вони підберуть відповідні вироби з урахуванням призначення продукції, діаметра та товщини стінок, марки сталі та інших факторів.