запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Помічник на кухні: як вибрати блендер

Блендер є просто незамінним помічником для тих людей, хто цінує кожну хвилину свого часу і не витрачає його марно. Навіщо годинами проводити на кухні, якщо існує побутова техніка, яка може зробити вашу роботу за кілька хвилин?



Блендер призначений для подрібнення, шаткування та різання овочів. Також за допомогою нього можна за лічені хвилини зробити чудовий коктейль чи пюре для своєї дитини. Подрібнення та збивання - ось його головні функції, хоча з останньої не гірше за нього справляється і міксер.



Існує два типи блендерів, які настільки відрізняються один від одного, що недосвідчена людина може прийняти їх за електроприлади різного призначення. Тим не менш, принцип їхньої дії схожий, відрізняється лише їх форма. Подивитися варіанти блендерів та порівняти ціни на них можна за допомогою товарного агрегатора "Всі ціни Харкова".

 

Стаціонарний блендер більш самостійний в обслуговуванні. У його чашу потрібно помістити продукти для подрібнення, закрити її та поставити на потрібний режим. Через певний час прилад вимкнеться і вам потрібно буде лише вийняти продукти із чаші.

 

 

У стаціонарного блендера є й свої мінуси. Кількість продуктів, які можна подрібнити за один раз, обмежена ємністю чаші. Тому при покупці орієнтуйтеся на кількість людей у ​​вашій родині і якщо вона більша за три, то краще беріть блендер з найбільшою об'ємною чашею (близько 2 л). Також чаша блендера досить швидко втрачає свій вигляд та забруднюється. Найгірше працювати блендер від цього не буде, але загальне враження від покупки зіпсуються.

Також існує занурювальний блендер, який працює за принципом стандартного міксера. Найчастіше він поєднує в собі і міксер, маючи крім різних насадок і віночок. Занурювальний міксер набагато компактніший за стаціонарний, він менше важить і є більш мобільним.

Їм зручно подрібнювати різну зелень, тоді як стаціонарний блендер важко справляється з цим завданням. Ще одним його плюсом є те, що ви можете їм працювати у будь-якій ємності. В основному такий блендер віддають перевагу господаркам, які люблять готувати швидку їжу.

 

 

З мінусів занурювального блендера можна відзначити, що при роботі його потрібно постійно тримати в руках, від чого вони можуть втомитися. Також ви повинні постійно стежити за процесом роботи. Якщо стаціонарний блендер більше підійде для приготування коктейлів та пюре, то занурювальний краще впорається з подрібненням зелені, овочів та твердих продуктів.

На що потрібно звертати увагу при виборі блендера:

 

  1. Потужність. Від потужності залежить продуктивність роботи блендера та її якість. У потужних моделях велика швидкість обертання насадок, що дозволяє подрібнювати продукти без особливих труднощів. Найкращим вибором буде блендер із потужністю понад 400 Вт.
  2. Чаша. Якщо ви збираєтеся придбати стаціонарний блендер, то, крім потужності, потрібно звернути увагу і на його чашу. Чаша з пластмаси значно знижує вартість блендера, але водночас вона швидко забруднюється і темніє. Чаші зі склом позбавлені таких проблем, але вони дуже вибагливі у використанні. Неправильна дія та чаша може луснути, а замінити її буде досить проблематично, простіше буде купити новий блендер. Зараз на ринку можна зустріти блендери з чашами з високоякісної пластмаси, які не темніють після використання, але ціна на них досить висока.
  3. Дротовий або бездротовий. Бездротові моделі набагато зручніші у роботі, але й у них є свої мінуси. В першу чергу, це висока ціна, яка може бути в рази більша за аналогічну модель з проводом. Також ви можете зіткнутися з такою ситуацією, що подрібнити щось потрібно саме зараз, а акумулятор блендера розряджений. Потрібен час для його заряджання. За всіх плюсів бездротового блендера, не радимо його купувати, поки ціна на нього ще явно завищена.
  4. Об'єм чаші. Якщо ви живете один, то для вас ця характеристика не нестиме визначального значення. Але якщо ваша сім'я складається з 4-5 осіб, слід вибрати блендер з чашею максимального об'єму.
  5. Кількість швидкостей. У деяких моделях кількість швидкостей може досягати 20, але не радимо купувати такі блендери. Як правило, такі моделі менш економічні у витраті електроенергії. 5-7 швидкостей у блендері є оптимальним вибором. Функція «Турборежім», яку так нахвалюють виробники блендерів, насправді не є нічого особливого. Блендер також працюватиме на максимальній швидкості.
  6. «Нога» занурювального блендера. Набагато дешевші занурювальні блендери, зроблені з пластмаси, але вони можуть швидко зіпсуватися, якщо занурювати їх у гарячі продукти. «Нога» з металу набагато краще в цьому плані, але й ціна на такий блендер буде вищою.
  7. Насадки. Велика кількість ножів та насадок дозволить підібрати оптимальний варіант для роботи блендера з будь-яким продуктом. Найкраще, якщо ножі будуть зроблені з нержавіючої сталі. При всіх можливостях великої кількості насадок, більша їх частина все ж припадає пилом і не використовується в роботі. Тому звертати увагу на цій характеристиці не варто.
  8. Рівень шуму. Блендер під час роботи не повинен доставляти вам будь-якого дискомфорту. Якщо вам доводиться підвищувати голос, працюючи з блендером, ви помилилися з вибором моделі. При покупці ви завжди можете попросити ввімкнути прилад та оцінити рівень шуму, який він створює.
  9. Зовнішній вигляд. Не найважливіший критерій вибору блендера, тим не менш, потрібно і на нього спиратися. Якщо ваша кухня в яскраво-коричневих тонах і всі прилади ви підбираєте такого ж кольору, то зелений блендер не виглядатиме в ній.

 

Зверніть увагу на форму блендера і потримайте його в руках. У деяких моделях, наприклад, незручно перемикати швидкість під час роботи і потрібно задіяти іншу руку.

Ми сподіваємося, що перелічені вище поради допоможуть зробити вам правильний вибір і підібрати для себе незамінного помічника на кухні!