запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Хто вигадав чохол для телефону: короткий історичний екскурс


Сучасні смартфони досить тендітні і якщо їх упустити, існує великий ризик розоритися на ремонті (чого тільки варто замінити екран!). Тому сьогодні прийнято використовувати різноманітні захисні аксесуари. Найпопулярніший із них — це чохол. Багато хто воліє купити чохол xiaomi redmi 4x в Україні, оскільки він захищає пристрій з усіх боків, покращує його хват, надає оригінальності дизайну.


Історична довідка


Чохол на смартфон — це дуже популярний аксесуар, проте історія його виникнення для багатьох залишається таємницею. Досі точно не відомо, хто є цією геніальною людиною, яка вигадала таким чином захистити пристрої. Натомість відомі основні віхи розвитку цього аксесуара.

Перші чохли з'явилися практично відразу після того, як були придумані телефони. Необхідність їх появи була обґрунтована захисною функцією. Асортимент аксесуарів був дуже мізерним, а ось ціни на них кусалися.

Цікаво, що зі зростанням попиту на чохли стали виникати і нові компанії з їхнього виробництва. Вони стали пропонувати оригінальні вироби, за допомогою яких можна було персоніфікувати телефон та зробити його унікальним. Крім того, вони значно розширили спектр матеріалів, тим самим зробивши вироби більш доступними за вартістю.


Різновиди чохлів


Сьогодні на ринку представлено безліч чохлів. Виходячи з їх конструкційних особливостей, можна виділити такі види:

  • бампер — є тонкою рамкою, яка одягається на бічні грані гаджета. Завдяки високим бортикам, екран і задня панель також залишаються захищеними, оскільки не стикаються з поверхнею, на якій лежать;

  • накладка — такий чохол на Meizu m3 Note можна купити за посиланням https://ecase.com.ua/category/chekhly -meizu-m3-note/. Він закриває задню панель та бічні грані, залишаючи екран смартфона відкритим:

  • книжка — конструкція чохла має на увазі наявність кришки, яка відколюється в бік. Він захищає смартфон з усіх боків, у чому його головна перевага;

  • фліп — дана модель багато в чому схожа на чохол-книжку. Ось тільки кришка відкидається не убік, а по вертикалі. Також захищає усі сторони смартфона — екран, бічні грані та задню панель;

  • футляр — такий чохол виконаний у вигляді мішечка на тасьмах або застібці. Телефон у ньому добре захищений, але може випасти, якщо погано затягнути тасьми. До речі, чохол-футляр з'явився одним із перших, але сьогодні вже практично вийшов з ужитку.


Щодо зовнішнього вигляду, то чохли представлені в широкому різноманітті дизайнерських рішень. Знайти ідеальний варіант, що відповідає особистісним перевагам та способу життя, не складе труднощів.