запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Особливості вибору джойстика для консолі

На ринку такий великий вибір джойстиків, геймпадів, кермів та інших ігрових аксесуарів, що очі розбігаються! Не кожен геймер зможе швидко зорієнтуватися, які джойстики для консолі йому потрібні. А якщо ви далекі від ігрової індустрії і просто вирішили зробити подарунок другу? Тоді все ще важче! Щоб полегшити вам муки вибору, ми проаналізували особливості вибору джойстиків і виділили основні моменти, на які варто звернути увагу насамперед.


Тип пристрою

Чим відрізняється геймпад від джойстика? Перший — універсальний, він здатний замінити альтернативну клавіатуру з курсором, джойстик і навіть кермо. Другий, у свою чергу, забезпечує більшу реалістичність та максимальне занурення в ігри-симулятори авіації/перегонів/стрілялок. Тут все залежить від ваших ігрових переваг та виділеного бюджету.


Дротові/бездротові


Грати без проводу набагато зручніше, особливо якщо ви надмірно емоційні і любите смикати джойстик в різні боки. У цьому плані крутіший геймпад, він з'єднується з ПК або приставкою по Bluetooth або радіоканалу. Купуючи бездротовий контролер, ви повинні бути на 100% впевнені, що пристрій для гри його підтримує. Якщо сумніваєтеся, беріть класичний дротовий джойстик.


Наявність вібровіддачі


Одних ігроманів вона дратує, а іншим дозволяє повною мірою відчути внутрішньоігрові події на собі. Наша порада: беріть джойстик із вібровіддачею. За бажання, її легко можна відключити, а ось якимось чином додати до вже наявного контролера — ніяк.


Що таке стіки?


Стиками називаються аналогові міні-джойстики, встановлені на основному. У більшості ігор вони відповідають за «секретні» комбінації, що дозволяють виконувати незвичайні трюки. Основні кнопки зазвичай 4: A/B/X/Y. Більшість сучасних моделей джойстиків мають ще додаткові кнопки на задньому торці (їх теж 4). Більше кнопок абсолютно не потрібно, оскільки більшість виробників ігор орієнтуються саме на цю кількість, яка вважається стандартною.

Вибираючи джойстик, орієнтуйтеся також і на тактильні відчуття. Він повинен зручно лежати в руці, щоб пальці не втомлювалися перебирати по кнопках. Це дуже важливо, тому що затяті геймери грають щонайменше пару годин поспіль! Загляньте в інтернет-магазин https://www.3ona51.com, тут великий вибір класних контролерів у різній ціновій категорії.

Rozetka UA