запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Онлайн-оплата рахунків: переваги та особливості

Розвиток сучасних технологій привело необов'язково відвідувати банк чи іншу установу, щоб розплатитися за рахунками. Здійснити всі платежі можна в режимі он-лайн. Для цього потрібно лише відвідати спеціалізований ресурс та вибрати потрібну послугу. Таким чином можна погасити рахунок за такі види послуг:

  • комунальні послуги;
  • телебачення;
  • мобільний зв'язок;
  • телефонія;
  • податки;
  • освіта;
  • транспорт;
  • страхові послуги;
  • кредити.


Крім того, це дозволяє здійснювати й інші платежі. За потреби є можливість сплатити рахунок за його реквізитами. Для цього потрібно буде ввести їх у спеціальні поля, вказані на сайті або у додатку.


Особливості послуги


Популярним у користувачів сьогодні сервіс онлайн-платежів portmone.com. Ним зможе скористатися будь-який мешканець України. Щоб сплатити будь-який рахунок, достатньо мати банківську картку будь-якого банку. Клієнту потрібно вказати її номер та ввести код CVV, вказаний на обороті. Після цього гроші вмить вирушать на необхідний рахунок організації.

Щоб оплатити послугу, потрібно знати її реквізити. Для комунальних платежів слід зазначити особовий рахунок. Зазвичай його можна знайти у верхній частині квитанції. Щоб не вводити дані щоразу, можна зареєструватися на сайті. Це дозволить перераховувати потрібну суму лише за кілька кліків за допомогою особистого кабінету. Для цього потрібно буде додати регулярні платежі, які робить користувач, до шаблонів. Також це дасть можливість отримувати інформацію про виставлений рахунок на електронну пошту.



Переваги онлайн-оплати


Оплата будь-яких рахунків через інтернет має чимало переваг. Насамперед це дозволяє не відвідувати банки чи інші установи, які приймають платежі. Для оплати достатньо мати вихід в інтернет та банківську картку з позитивним балансом.


Як правило, при онлайн-оплаті відсутня комісія з перерахованих коштів. Тому кожен користувач подібної системи може заощадити гроші.


Перекази коштів через інтернет допомагають швидко і без прострочень внести потрібну суму на особовий рахунок. Адже іноді бувають ситуації, коли людина не має часу для відвідування фінансової установи. Подібний платіж можна зробити в будь-який час. Особливо це є актуальним при погашенні кредитів, податків та інших нарахувань. Адже навіть день прострочення може сильно підняти вартість послуги. Зазвичай через це починають нараховувати пені та відсотки, які розраховуються, виходячи із загальної суми непогашеного вчасно внеску.


До переваг подібних послуг можна віднести і повну безпеку переказу коштів. Система захищена сучасними методами, тому зловмисники не зможуть вкрасти дані про ваші рахунки чи фінанси з банківських карток.


Крім того, кількість послуг, що пропонуються для оплати рахунків, постійно зростає. У систему додаються нові організації, яким можна переказати кошти. Завдяки цьому користувач позбудеться набридлих черг.