запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як зміцнити зубну емаль у дітей?

Тільки кваліфікований дитячий стоматолог у Києві зможе підібрати відповідний метод лікування та подальшого зміцнення емалі, орієнтуючись на індивідуальні особливості маленького пацієнта. Сучасна медицина пропонує кілька способів відновлення мінерального складу.


Ремінералізація


Процедура, що дозволяє наситити зубні тканини всіма необхідними мінералами. Крім фторидів, до складу лаків входять кальцій та фосфор. Завдяки такому способу, що ремінералізує, дитяча емаль стає міцніше і стійкіше до негативних факторів. А щоб результат вийшов максимально ефективним, поверхня зубів повинна бути максимально чистою. А після всіх маніпуляцій потрібно утриматися від їди кілька годин.


Фторування


Вигляд ремінералізації, основним компонентом якого є фтор. Зміцнення витонченої емалі за допомогою фторування допомагає:

  • Зняти чутливість до холодної та гарячої їжі.

  • Зменшити рівень схильності до різноманітних пошкоджень.

  • Запобігти появі каріозних пошкоджень.


Процедура може здійснюватися за допомогою фторлаку або капп з гелевими складами. Також стоматологи вдаються до використання мінералізованих аплікацій, елементи яких вводять у структуру зуба за допомогою електрофорезу. Незважаючи на те, що способи безболісні, не всім діткам вдається залишатися нерухомими під час їхнього проведення. Сьогодні, професори медицини не радять батькам заплющувати очі на надмірну гіперактивність, імпульсивність та неуважність. Це може бути синдром дефіциту уваги лікування і корекція якого повинні проводитися. у комплексі та у професіоналів.


Профілактичні заходи


Крім зовнішніх агресорів, проблема надлишку та нестачі мінеральних речовин може йти зсередини. При підвищеному вмісті фтору зуби темніють, а зниженому - руйнуються. В основному причини таких збоїв криються в харчуванні або поганому засвоєнні мінералів. Можливо, потрібно провести діагностику ендокринної системи. Однак, частіше, до руйнування поверхневого шару зуба призводить погане очищення ротової порожнини, скупченість зубного ряду, запалені ясна. Тому повноцінне харчування, правильна гігієна та регулярні візити стоматолога - запорука здоров'я зубів у будь-якому віці.