запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Вибираємо транспорт для подорожей

На сьогодні практично немає місць на нашій планеті, відвідати які було б неможливо. До деяких з них прокладені туристичні маршрути, і мандрівникові достатньо забронювати тур, до інших – . потрібна серйозна фізична, інформаційна та фінансова підготовка. Але будь-яка подорож здійсненна, в тому числі завдяки різноманітності транспорту. Про найпопулярніші туристичні помічники на дорогах і поговоримо.


Літак


Найбільш швидкісним видом транспорту для подорожей без сумніву вважається літак. Крім того, до деяких точок на карті, можна дістатися виключно авіадорогами. Бонусом для мандрівників є фантастичні види вікна ілюмінатора. Варто враховувати, що вартість перельотів (особливо великі відстані) може бути досить високою. Щоб максимально заощадити, рекомендується заздалегідь бронювати місця.


Поїзд


Залізничний транспорт на сьогоднішній день є найпопулярнішим транспортом для подорожей. На відміну від літака, швидкість пересування нижче, але разом з тим, мандрівник отримує більше свободи переміщення (по купе або поїздом), пейзажі, що змінюються за вікном, які по-своєму прекрасні в різну пору року. Нижче і вартість квитків. Готуючись до вояжу поїздом, слід враховувати, що у зв'язку з популярністю напрямів, квитки розкуповуються особливо швидко, отже, викупити місця необхідно заздалегідь. Для мандрівників з дітьми рекомендується віддавати перевагу купе з кондиціонером.


Автобус


Автобусні тури – невід'ємна частина світового туризму. Мода на автобусні тури прийшла з Англії, коли в сімдесяті роки минулого століття студенти подорожували Європою великими компаніями під час літніх канікул, а тепер він став популярним у багатьох країнах світу. Жоден інший вид подорожей не зможе конкурувати з ним за насиченістю програми, за їх невеликої вартості. Для далеких переміщень (між країнами) зазвичай використовують великі автобуси, оснащені всіма необхідними атрибутами для комфортної поїздки. Різновид автобусних подорожей - оренда мікроавтобуса для поїздок на невеликі відстані. Цей транспорт маневреніший, економічніший, швидший.


Корабль


Розміреність та комфорт круїзних лайнерів роблять такий вид подорожі популярним для багатьох туристів. Це дуже зручно. Лайнери оснащуються всім необхідним для повноцінної відпустки: від барів до стаціонарних магазинів відомих брендів. Також тури на круїзних лайнерах дозволяють відвідувати кілька країн, повз які буде прокладено маршрут.


Незалежно від того, який варіант буде обраний для переміщення (оренда мікроавтобуса або корабель), головне - ретельно вивчати маршрути та особливості місцевості, погоди, і тоді будь-яка поїздка буде успішною.