запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як вибрати пилосос для квартири чи будинку

Пилососи є незамінними в побуті пристроями, без яких неможливо уявити жоден сучасний будинок чи квартиру.

 

Зіткнувшись із необхідністю придбання нового пилососа, сучасний покупець стикається зі складністю вибору – велика варіативність асортименту цих пристроїв, представлена ​​в інтернет-магазині www.aks.ua, та їх суттєві відмінності можуть спантеличити.

 

Якщо ви вирішили купити пилосос, але не знаєте якої моделі варто віддати перевагу і на які особливості даної техніки варто звертати увагу, то в даній статті знайдете відповіді на всі питання та зробите правильний вибір при покупці.

 

вибір пилососу 2017< /p>

 

При виборі пилососа достатньо звернути увагу на кілька параметрів:

 

  • Тип прибирання, що ним здійснюється.

  • Показники споживаної потужності та потужності всмоктування.

  • Можливість регулювання потужності.

  • Тип встановленого пилозбірника.

 

Вивчивши асортимент пропонованих ринком пилососів, в першу чергу покупець стикається з великою різноманітністю брендів, що їх пропонують.

 

Вибір бренду – Завдання виключно суб'єктивне, тому перш за все варто визначитися з технічними та функціональними особливостями оптимальної для вас моделі, а тільки потім подивитися який бренд пропонує моделі, що радять вашим побажанням та очікуваному бюджету, так як ціна на пилососи у різних виробників може істотно відрізнятися при подібних функціях.

 

Тип збирання – один із основних критеріїв, що визначає наскільки широка сфера застосування пилососу.

Показник потужності всмоктування у більшості пилососів знаходиться в діапазоні від нуля до 450 Вт. Показник потужності всмоктування до 400 Ватів характерний для пилососів із сухим типом збирання, а для моделей з функцією вологого збирання він повинен бути вищим, тому що їм доводиться всмоктувати не тільки сміття та дрібне сміття, але й воду.

 

 

Чим вища потужність всмоктування – тим ефективніше пилосос справлятиметься з очищенням «складних» поверхонь, таких як ковролін або довговорсові покриття. Також рекомендується звертати увагу на більш потужні моделі в тому випадку, якщо в приміщеннях, які потрібно прибирати, проживають тварини, що залишають шерсть на поверхнях.

 

Споживана потужність не так критична при виборі, оскільки вона не завжди говорить про те, наскільки ефективний пилосос. Чим вищий її показник, тим більше електроенергії споживає прилад, і тим менше він економічний. Два різних пилососи з однаковою споживаною потужністю можуть мати різну потужність всмоктування і різну ефективність прибирання. Популярні виробники оснащують вироблені моделі економічнішими двигунами, які при високій ефективності прибирання здатні споживати мало електроенергії. Ціна на пилососи з високою енергоефективністю вище ніж менш економічні.

 

Якщо ви хочете, щоб куплений пилосос був гранично економічний, але при цьому придивляєтеся до потужних моделей, то обов'язково зверніть увагу на наявність регулятора потужності – залежно від рівня забрудненості поверхні, що прибирається, ви зможете знижувати і підвищувати потужність всмоктування, економлячи електроенергію.

 

Тип пилозбірника відіграє істотну роль в експлуатаційному комфорті

 

Класичним типом пилозбірника є мішок – на сьогоднішній день він використовується приблизно в половині пилососів, що випускаються, але в силу того, що мішок не довговічний і з часом вимагатиме заміни такий варіант не дуже економічний і зручний.

 

Найвища зручність в експлуатації здатні забезпечити моделі, оснащені контейнером типу циклон – він не вимагає заміни, а завдяки особливостям функціонування пил осідає в ньому у вигляді грязьової кульки, яку можна викинути без жодних труднощів.

 

Також все більшу популярність набувають пилососи з вбудованим аквафільтром - він являє собою нішу з водою, в яку осідає пил. Для чищення досить просто замінити брудну воду на нову та продовжити прибирання. Обслуговувати такий пилосос недорого, оскільки аквафільтр не потребує заміни.