запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

LED лампи е14: застосування та переваги

У декоративних та вузьких плафонах побутових світильників використовують джерела світла відповідного розміру. Такими є світлодіодні лампи е 14 створені на основі напівпровідникових приладів.


Пристрої з таким типом цоколя можна використовувати замість застарілих лампочок або «міньйонів». Їх підключають до мережі змінного струму безпосередньо завдяки наявності спеціального драйвера додаткове обладнання не потрібно.
 

 

Ключові технічні характеристики


Маркування виробу розшифровується дуже легко. Е – це перша літера англійської версії прізвища автора цих джерел світла Еддісона. 14 означає зовнішній діаметр цоколя, тобто 14 мм. У порівнянні з пристроями типу "міньйон", ці моделі
більш економічні та практичні у застосуванні.


LED лампи Е14 випускаються з гвинтоподібним цоколем, версією звичайного гвинтового роз'єму побутових джерел освітлення. Найчастіше моделі такого типу зустрічаються в стельових світильниках та настінних бра. Їх використовують і для люстр у великій кількості, щоб висвітлити просторе приміщення.
 

Лед лампочки е14 частіше використовують як додаткові джерела світла або тоді, коли потрібно створити приглушене освітлення, наприклад, спальні або дитячої. Вироби відрізняються між собою за форм-фактором:

  • куля. Це компактна кругла модель невеликої потужності, її встановлюють у торшерах, бра та інших приладах, де внутрішній простір обмежений;
  • свічка. Лампа витягнутої декоративної форми призначена для відкритих світильників. Її також встановлюють у класичних люстрах та інших пристроях з вузькими плафонами;
  • свічка на вітрі. Виріб нестандартної форми з вигнутим кінчиком, що імітує полум'я, що тліє. Нагадує джерела світла, де встановлювали воскові свічки.


Також можна придбати вироби в рефлекторному та трубчастому форм-факторі. Моделі відрізняються за потужністю та колірною температурою, тому можна вибрати варіант для будь-якого приміщення.

 

Чому варто купити

 

Світлодіодні джерела світла все частіше вибирають замість ламп розжарювання та енергозберігаючих. У випадку з моделями з цоколем е14 це пов'язано не тільки з їхньою універсальністю та простою установкою. Завдяки великій різноманітності форм та колірних рішень вони дозволять реалізувати дизайнерські ідеї.

 

Купити світлодіодні лампи е14 варто і завдяки таким перевагам:

  • економне споживання електрики навіть за високої потужності;
  • великий кут розсіювання;
  • довговічність - пристрої розраховані на 30-50 тисяч годин роботи;
  • якісне, рівномірне світло без мерехтіння та тіней.

 

Ціна на світлодіодні лампи Е14 залежить від дизайну, характеристик, виробника. Завдяки довговічності та економному споживанню електрики, такий пристрій швидко окупиться.

 

Купити світлодіодні лампи із різними типами цоколя зручно в інтернет-магазині Elmar. У каталозі доступні моделі найпопулярніших форм-факторів від таких відомих виробників, як Philips і Ledvance.