запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Монети Німеччини часів Третього Рейху

Фашистська Німеччина у багатьох викликає негатив через численні злочини проти всього людства. Але не можна не відзначити і стрімкий розвиток економіки: протягом кількох років Гітлеру вдалося вивести країну із глибокої фінансової депресії.
 

Національна валюта на початку 30-х років минулого століття знецінилася настільки, що робітники отримували валізи грошей у буквальному значенні слова. Зараз кожна монета Третього Рейху - Справжня прикраса колекції для нумізмату. Існують як зовсім недорогі, і золоті вироби за високою ціною.
 


 

Особливості грошей часів Третього Рейху


Незважаючи на прихід до влади Гітлера 1933 року, гроші почали карбуватися лише 1936-го. Валюта низького номіналу отримала оновлений дизайн: тепер на 1, 2, 5, 10 пфенігах обов'язково був присутній орел зі свастикою — головний символ націонал-соціалістів.


Не змінився лише дизайн однієї марки. Як основний матеріал для виробництва грошей використовувався нікель. Завдяки цьому багато монет дійшли до наших днів у порівняно хорошому стані.


Після початку Другої Світової війни виробництво монет із нікелю стало невиправдано дорогим. Тому замість цього металу почали використовувати недорогий метал алюмінію з цинком. Матеріал досить м'який, тому через 80 років після випуску досить складно знайти зразки в стерпному стані. Такі вироби коштують дорожче.
 

Пам'ятні монети Третього Рейху


У період з 1933 по 1945 випускалися і пам'ятні монети. Їх тираж був набагато нижчим, а для виготовлення використовувалося срібло. Серед найцікавіших екземплярів:

  • 2 рейхсмарки, випущені на честь перших роковин приходу нацистів до влади;
  • 2 рейхсмарки, виготовлені на честь 450 років від дня народження Мартіна Лютера;
  • 2 рейхсмарки, зроблені 1934 року на честь 175-річчя Фрідріха Шіллера.


За перераховані вище зразки нумізмати готові віддати від 600 до 30000 гривень. Знайти пропозиції з продажу монет часів Третього Рейху завжди можна на сайті Monitex.