запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Поради при виборі АКБ, які можуть ввести водія в оману

Вибираючи новий акумулятор для машини, часто водій запитує: який же акумулятор буде найкращим, які параметри він повинен мати, яка сучасна технологія вважається найбільш ефективною і т.д. . І в цей момент йому на допомогу часто приходить ціла армія порадників. І не всі поради однаково корисні. Щоб не відчувати труднощів і не метатися в нерішучості між думками різних радників, давайте розглянемо найбезглуздіші і абсурдні рекомендації. Можливо, комусь ця інформація допоможе зробити правильний вибір. Особливо, якщо ви збираєтеся купити автоакумулятор в Чернігові....... span>




Дата виробництва

Всі ви напевно чули про те, що купувати треба тільки свіжі батареї, які виготовлені зовсім недавно. Але якщо це було актуально ще 10-15 років тому, тепер сучасні батареї можуть без проблем пролежати на складі рік або навіть два і не втратити своїх робочих характеристик. Справа в тому, що у нових батарей зараз показник саморозряду знаходиться на мінімальному рівні. Це дозволяє їм зберігатися тривалий час без істотної втрати ємності.

Висновок: для сучасних АКБ дата виробництва має другорядне значення, її не варто відносити до ключового параметра, який впливає на вибір джерела живлення. Натомість краще більше уваги приділити технічній стороні питання та робочим параметрам батареї.


Маса автоакумулятора


Ще одна дурна порада - перевірка ваги АКБ. Він полягає в тому, що треба обов'язково зважити батарею, тому можна виявити недолив електроліту, а також різні порушення конструкції. Насправді кожен виробник використовує свою унікальну технологію і конструкція батарей різних брендів може сильно відрізнятися. І за рівної ємності вага джерел живлення може відрізнятися.


На вагу може впливати наявність захисних кришок на клемах, наявність додаткових ребер жорсткості корпусу та матеріали, що використовуються для виробництва акумуляторних пластин та активної маси.


Щільність електроліту


Дійсно, це важливий параметр, який дозволяє точно визначити рівень ступеня зарядженості АКБ. Її визначають за допомогою спеціального пристрою – ареометра. Але при покупці зараз він не особливо актуальний, так як основна частина пропонованих батарей має герметичний корпус і відноситься до типу, що не обслуговується. Перевірити ступінь заряду можна простіше – використовувати вольтметр і виміряти напругу на клемах.


Як бачимо, зараз багато порад дійсно не актуальні. Тому при покупці насамперед дивіться на ємність та пусковий струм, тільки так зможете вибрати потрібну батарею.