запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Секретні маршрути Балкан: відвідування невідомих перлин разом із bodotravel

 

Регіон багатий своєю історією, природною красою та культурним розмаїттям. Саме тому завжди захоплював не лише вчених, істориків, а й мандрівників. Слово «Балкани» походить з турецької мови й означає «гори». Його часто використовують для опису місцевості, що охоплює гірські території південного сходу Європи. Півострів омивають Адріатичне море на заході, Середземне на півдні, Чорне на сході. Традиційно до цих теренів відносять Албанію, Боснію і Герцеговину, Болгарію, Хорватію, Грецію, Чорногорію, Північну Македонію, Румунію, Сербію та Словенію. Крім того, через розміщення Туреччини її час від часу теж пов’язують із цим регіоном, як і Грецію — через довгу спільну історію.
 

Поради для комфортної поїздки


Якщо плануєте провести відпочинок в одній із цих дивовижних держав, варто ретельно підготуватися. Тоді матимете змогу не відвертатися на організаційні моменти — сповна насолоджуватися красою, яка оточуватиме вас на Балканах. Почніть підготовку до подорожі зі складання багажу — не забудьте виміряти розміри валізи, складаючи речі. Про всяк випадок підготуйте готівку різних валют і номіналу, а також покладіть гроші на картку. Подбайте про своє здоров’я — візьміть аптечку з необхідними ліками. Щоб уникнути проблем із пошуком локацій, завантажте офлайн-мапи. Заздалегідь дізнайтеся тарифи на роумінг у свого оператора або про операторів, доступних у країні подорожі. Ставтеся з повагою до місцевих звичаїв і правил, а також не забувайте, що вам відпочинок не має заважати іншим.
 

Найкращі країни для відпустки


Держави півострова, безперечно, дивують своєю автентичністю, флорою і фауною. Завдяки різноманіттю незабутніх локацій, активностей — там кожен знайде місце собі до душі. Тому туроператор bodotravel travel.bodo.ua підготував список балканських країн, які прикрашатимуть вашу відпустку:

  • Чорногорія. Порадує подорожувальників не лише напрочуд смачними морепродуктами, можливістю ідеально засмагнути на чистих пляжах Адріатики, а й багатьма визначними місцями: природними чи рукотворними — від старого міста Подґориці до Ліпської печери.
  • Хорватія. Вразить вас неймовірними локаціями: нацпарком Плітвіцькі озера, пляжем Пунта Рата, столицею Заґреб та містом-казкою Дубровнік.
  • Албанія. Відкриється для туристів справжнім ексклюзивом з її унікальними фіордами, озером Коман, а також старовинним містом Шкодер.


Переваги подорожей на Балкани з bodotravel


Туроператор bodotravel проводить пригодницькі експедиції ще з 2015 року. Уже понад 2000 клієнтів провели захопливі миті у 240 турах до найцікавіших місць планети. Крім того, компанія має ліцензію для організації турів — завжди тримає рівень сервісу на висоті. Досвідчені менеджери ретельно готують маршрути і надають особливу увагу важливим аспектам, як-от:

  • невеликі групи — максимум 20 людей;
  • досвідчені локальні гіди, що занурять у деталі;
  • комфортне розміщення;
  • супровід групи турлідером;
  • зручний сезон.


Вирушайте досліджувати світ разом із bodotravel, адже це про якість і надійність.