запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як вибрати ідеальний торт на день народження: поради та рекомендації

Щоб свято вийшло незабутнім, важливо ретельно продумати всі деталі – місце, час, кількість та склад гостей, меню. І, звичайно ж, на столі має бути іменинний торт. Це не просто солодкий десерт, а один із головних атрибутів дня народження. Можна спекти його самостійно або купити стандартний кондитерський виріб у магазині. Якщо хочеться кулінарний шедевр, якісний, свіжий і не як у всіх, краще замовити його в кондитерській. Досвідчені майстри роблять торти на день народження з оригінальним смаком та дизайном. Ласощі прикрасять стіл, вразить гостей своїм виглядом та смаком. Від замовника потрібно лише дати кондитеру правильні вступні дані.
 

Розраховуємо розмір


Найголовніше при замовленні торта – знайти баланс, щоб усім вистачило і не залишилося багато надлишків. Зробити це можна шляхом нескладних розрахунків. Якщо планується багатолюдна вечірка, то вага розраховують множенням гостей на порцію 150-200 г.
 


 

Від цього показника залежить форма кондитерського виробу. Торти до 3 кг роблять на один ярус. Якщо вага більша, то краще зробити два або три поверхи, адже багатоярусний кондитерський виріб:

  • виглядає ефектно та багато;
  • краще тримає форму, не попливе та не просяде під вагою декору;
  • зручніше в нарізці та подачі.


Для однієї людини компанії з двох-чотирьох гостей, а також на подарунок можна замовити бенто-торт. Це популярний формат десерту – стильний та компактний. Він виглядає як повноцінний торт, але меншого розміру діаметром 10-15 см, висотою 5-10 см. Вага такого кондитерського виробу може становити від 300 до 500 г.


На бентотортах прийнято писати кремом привітання, побажання, особисті повідомлення та інші персоналізовані написи. Тому їх часто використовують як їстівну листівку для іменинника як доповнення до основного подарунка.
 


 

Визначаємось із змістом


Вибір коржів та начинки залежить від особистих переваг, а також від параметрів кондитерського виробу. Найчастіше торти на день народження роблять із бісквітного тіста. Така основа легка та повітряна, але об'ємна і відмінно тримає форму. Її смак легко змінити за допомогою просочення, а начинка може бути будь-якою. При виборі іншого тесту слід враховувати, що:

  • пісочне - важке і кришиться;
  • листкове - вимагає багато щільного крему і легко просідає;
  • білкове - дуже тендітне і зберігається недовго.


Як начинка можна вибрати різні креми, фруктові джеми, намелаку або їх поєднання. Декор найбільш популярний із крем-чизу, свіжих фруктів та ягід, мастики, льодяників. При необхідності підібрати дизайн та ідеальне поєднання інгредієнтів допоможуть у кондитерській.