запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Що краще: рекуператор чи кондиціонер?

Бажаючи досягти комфортабельного мікроклімату в кімнаті, ми намагаємося встановити в будинку різну техніку. Перед власниками квартири нерідко виникає логічне питання, який пристрій встановити: кондиціонер чи рекуператор?


Варто зазначити, що обидва пристрої відносяться до кліматичної техніки, проте принцип дії у них відрізняється. Давайте розглянемо головні відмінності обох приладів, щоб розуміти, що краще мати у домі.


Купити гарне обладнання для дому за прийнятною вартістю пропонує магазин кліматичної техніки PROVENT. Тут представлена ​​якісна та надійна продукція від перевірених брендів.
 

Особливості та функції кондиціонера


Кондиціонер – це спеціальний побутовий агрегат, який купують для підтримки оптимальних кліматичних умов у приміщенні. Головними його завданнями є зниження чи підвищення температури повітря, що у кімнаті.


Однак він не витягує відпрацьовані маси, не очищає їх і не забезпечує припливу свіжих. Для таких цілей краще купити рекуператор https://provent.ua/category/rekuperatory-vozdukha/.
 


 

Особливості та завдання, які виконує рекуператор  


Рекуператор є приладом, який відповідає за постійний приплив чистого повітря в будинок. Він очищає його за допомогою фільтрів, а взимку ще й повертає частину тепла назад до кімнати.


При використанні рекуператора не потрібно встановлювати в будинку зволожувачі, осушувачі та інші прилади. Отже, серед основних завдань рекуператора:

  • постійний приплив чистого повітря;
  • очищення повітряних мас;
  • збереження тепла взимку та прохолоди влітку;
  • усунення вуличного шуму;
  • знищення алергенів, бактерій, плісняви.


Як бачите, представлений пристрій більш функціональний, ніж кондиціонер. Головна відмінність між ними в тому, що перший працює з тим повітрям, яке є у приміщенні. Рекуператор витягує відпрацьовані маси і заміщає їх чистими, свіжими.
 


Якщо порівнювати два прилади, то замінити один іншим, швидше за все, буде недоцільно, оскільки вони мають різний принцип дії. Найкраще використовувати обладнання в парі. Таким чином, у вашому будинку цілий рік буде чисте повітря без пилу, патогенів та вірусів, але, при цьому, ви завжди зможете контролювати його температуру та підлаштувати мікроклімат під свої потреби.


Обидва пристрої можуть мати різні датчики, працювати за допомогою пульта дистанційного керування або через ваш смартфон. Їх можна інтегрувати з системою розумного будинку, що відкриває перед власником ще більше переваг. Всі параметри можна задати заздалегідь, по дорозі з роботи або навчання і зайти в будинок з комфортними умовами за будь-якої погоди.