запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Дитяче взуття для школи: що купити дитині?

Питання про купівлю якісного та правильного ортопедичного взуття завжди хвилює батьків. Особливість полягає в тому, що вироби повинні не тільки подобатися діткам, але і при цьому мати низку певних і потрібних характеристик. Звичайно, можна скористатися порадами від консультантів магазину, але остаточний вибір потрібно зробити лише самостійно. Тільки тоді обране взуття буде максимально відповідним очікуванням.


Збираючись придбати дитячі туфлі для школи, слід уважно ознайомитися з усіма характеристиками та особливостями, на які потрібно звертати увагу. Насамперед слід пам'ятати, що дитяче шкільне взуття обов'язково має бути за розміром. Якщо туфлі будуть великі або маленькі, то вони стануть причиною дискомфорту та постійного натирання. У будь-якому випадку це не принесе жодної користі, та ще й зможе стати причиною виникнення захворювання ніг.

 

Правила вибору розміру взуття

 

 

Для того щоб не помилитися з розміром, обов'язково потрібно дотримуватися пропорційних особливостей між пальцями і каркасом самого взуття. При покупці взуття завжди потрібно розраховувати на те, що запас по довжині устілки у відповідність до довжини стопи не повинен бути більше ніж 10 міліметрів. Винятком може стати лише вибір зимових чобіт, у цьому випадку лікарі ортопеди допускають розбіжність у довжині устілки та стопи близько 16 міліметрів.

 

Існує невелика формула того, як можна буде вибрати дійсно якісні та відповідні ортопедичні моделі взуття на різну пору року:

 

  • на літо варто купувати босоніжки із запасом не більше ніж 0,6 см;
  • для школи купуються туфлі з додатковими 0,8-1 см;
  • демісезонні черевики можна також купувати із запасом не більше 1 см;
  • зимові чоботи можуть мати запас від 1 до 1,6 см.


Звертаючи увагу на такі прості рекомендації, можна бути впевненим у тому, що придбане взуття принесе лише позитивні емоції.

 

Більшість батьків сьогодні не вважають за потрібне купувати для своїх дітей ортопедичні моделі взуття. Причиною цього є висока вартість. Але варто розуміти, що бажання заощадити на взутті може згодом призвести до більш серйозних та небезпечних захворювань дитячих ніг. Але не варто забувати, що і неправильно підібраний розмір взуття може також призвести до негативних наслідків і навіть погіршити вже існуючі проблеми.

За матеріалами Kinder Moda

PUMA UA