запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Іграшки для собак: важливість, особливості вибору та види

Досить часто власники собак недооцінюють значення різноманітних іграшок у житті та розвитку чотирилапого, вважаючи їх зайвою тратою коштів. Це велика помилка, адже подібні забавки потрібні не лише для розваги, це один зі способів дресування, виховання та розумового розвитку. 
 

Головне – правильно вибирати іграшки серед представлених на ринку пропозицій та з урахуванням особливостей своєї собаки. До речі, купити все для тварин за доступною ціною від найкращих та перевірених виробників пропонує інтернет-магазин зоотоварів BIOELITE.

 

 

Чому іграшки мають бути в арсеналі відповідального власника собаки?


Займатися та гратися з чотирилапим улюбленцем дуже важливо для його гармонійного розвитку. Зробити спільні уроки цікавими та результативними можна, купивши іграшки. Насамперед їх наявність гарантує, що ваші речі точно не погризуть та не зіпсують. Навіть якщо вас немає вдома, пухнастик буде зайнятий забавками та не робитиме капостей.


Гра – це одна зі складових гармонійного розвитку тварини в будь-якому віці. Така активність не лише задовольняє природні потреби улюбленця, але й підтримує гарний фізичний стан, зміцнює зв'язок з власником.


Фахівці стверджують, що саме іграшки спонукають собаку рухатись, а це підтримує оптимальну вагу, розвиває м’язи та позитивно впливає на кардіоваскулярну систему. Також вважається, що забавки – це дієвий засіб, щоб зняти стрес, тривожність, заспокоїти нерви.


Якщо ви не дотримуєтесь поширених стереотипів, та разом із собакою завели котика, завітайте до інтернет-магазину BioElite. Тут ви знайдете все необхідне для ваших улюбленців, у тому числі зможете купити сумку для кота тут https://bioelite.com.ua/catalog/sumki-ta-perenoski-dlya-kotiv-50.

 

 

Основні типи іграшок для собак


Розглянемо найпопулярніші різновиди:

  1. Жувальні моделі підходять для різних порід, вони гарно впливають на стан зубів, формують щелепу. Однак вибирати їх потрібно дуже ретельно, враховуючи якість, запах виробу та наявність частин, які можна легко відкусити.
  2. Дуже багато собак, особливо маленьких, полюбляють м'які іграшки. Улюбленці навіть засинають разом із ними. Більшість таких виробів оснащуються пискавками й брязкальцями, щоб песику було цікавіше бавитись.
  3. Іграшки-перетяжки являють собою різноманітні канати та мотузки, які розвивають навички хапати, активізують ігрову та добувну мотивацію. Такі моделі вимагають участі власника тварини в грі.
  4. Вироби для апортування підходять для навчання тварини та дресури службових або мисливських собак.
  5. Ласощі – не стільки іграшка, скільки винагорода та стимул до виконання команд. Вони можуть мати різну форму, колір та дизайн.


М’ячики – одні з найпопулярніших іграшок для ваших чотирилапих друзів, які підходять абсолютно для усіх порід, важливо лише підібрати відповідний розмір.


Іграшка – це не тільки розвага, а й елемент дресування, спосіб цікаво провести час разом із собакою.