запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Ліга Європи: найкращі бомбардири минулого сезону


 

Розіграш ЛЕ 2023/2024 приніс безліч захоплюючих матчів та несподіваних результатів. Ліга Європи завершилася перемогою "Аталанти" над "Байєром" з розгромним рахунком 3:0. Разом з тим, кінець сезону дозволив підбити підсумки, зокрема, індивідуальної майстерності форвардів, які забили найбільшу кількість голів.
 

Найкращими бомбардирами сезону стали:

  • 1-е місце - П'єр-Емерік Обамеянг. Нападник «Олімпік Марсель» відзначився 10 м'ячами у ворота суперників, а його команда дійшла до 1/2 фіналу турніру, поступившись майбутньому чемпіону.
  • 2 місце — Ромелу Лукаку. Потужний бельгійський форвард, який представляв "Рому", також продемонстрував відмінну результативність, забивши 7 голів у турнірі. Його фізична сила, відмінна гра на другому поверсі та вміння використовувати свої габарити для досягнення успіху зробили його одним із найнебезпечніших нападників у Лізі Європи. 
  • 3 місце — Хуан Педро та Джанлука Скамакка. Бразильський нападник «Брайтона» та італійський форвард «Аталанти» відзначились у сезоні 6 забитими м'ячами. На жаль, це не допомогло "Брайтону" подолати 1/8 фіналу, а Скамакка не зміг покращити свій результат у фіналі ЛЕ.


По 5 м'ячів забили Патрік Шик та Віктор Боніфейс із «Байєра», Міхаель Грегорич із «Фрайбурга», Мохаммед Салах та Дарвін Нуньєс із «Ліверпуля», Фотіс Іоаннідіс із «Панатінаїкоса», Віктор Дьєкереш зі «Спортінга», Адемола Лук. », Мохаммед Кудус з «Вест Хема» та Жуніньо з «Карабаха».
 

Турнірна таблиця Ліга Європи у новому сезоні


Сезон 2024/2025 ознаменувався значними змінами у форматі змагань: турнірна таблиця Ліга Європи та хід змагань було реформовано за швейцарською системою.


У новому розіграші беруть участь 36 команд, а не 32, як раніше, і кожна з них зіграє вісім матчів проти різних суперників. Це нововведення дозволяє уникнути повторюваності ігор та робить турнір більш непередбачуваним. Команди більше не обмежені в рамках фіксованих груп, що призводить до різноманітності матчів та збільшує шанси на несподівані результати. 


Зміни також торкнулися стадії плей-офф. За підсумками групового етапу у турнірній таблиці Ліги Європи 16 найкращих команд виходять у наступну стадію. Перші 8 клубів з найкращими результатами автоматично проходять до 1/8 фіналу, тоді як команди, що посіли місця з 9-го по 24-те, беруть участь у додатковому раунді плей-офф.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko