запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Машина на прокат: що потрібно знати?


Сьогодні великою популярністю користується така послуга, як прокат автомобілів. Їй варто скористатися тоді, коли власний автомобіль знаходиться в ремонті або ви знаходитесь в іншому місті, а пересуватися на громадському транспорті не зручно. Про те, як працює система прокату в Україні, ми докладно поговоримо у нашій статті.


Документи


Якщо вам потрібна оренда авто в Києві подобово, рекомендуємо звернутися до компанії Nars Cars за посиланням https ://narscars.com.ua/. Для оформлення послуги громадянам України необхідно надати мінімальний пакет документів:

  • паспорт;

  • ідентифікаційний код;

  • права водія.


А ось нерезиденти країни мають надати національний паспорт та міжнародні права.


Вимоги


Компанія Narscars висуває мінімальні вимоги до потенційних клієнтів:

  • вік від 21 року;

  • стаж водія від 2-х років.


Примітно, що якщо водій не відповідає зазначеним вимогам, багато компаній просто пропонують збільшення суми застави.


Застава


Крім оплати, орендар повинен внести заставу за транспортний засіб. Сума визначається в індивідуальному порядку та залежить від класу автомобіля, його комплектації та технічних характеристик. Вона блокується на карті клієнта та повертається після закінчення терміну оренди в повному обсязі, але за умови, якщо не буде виявлено порушень договору.


Ліміт з пробігу


Існують обмеження щодо пробігу автомобіля. Ліміт встановлюється по-різному, найчастіше він становить 250 км на добу. Окремі компанії надають послугу безлімітного пробігу, але вартість оренди буде вищою. Нею доцільно скористатися в тому випадку, якщо ви плануєте подорожувати машиною.


Територія


Орендар можна вільно пересуватися по всій території України. Проте залишати межі країни заборонено. Окремі компанії дозволяють перетинати кордон, але цю можливість необхідно обговорити ще на стадії укладання договору.


Ціна


Вартість послуги в кожному випадку визначається індивідуально. Зазвичай ціна варіюється в межах 13-350 євро. Все залежить від класу обраного автомобіля та його характеристик. Крім того, чим більший термін оренди, тим дешевше обійдеться оренда. Машину можна взяти хоч на добу, хоч на півроку.


Повернення


Машину необхідно повернути вчасно, в той же час і дату, прописані в договорі. При цьому автомобіль повинен бути в первозданному вигляді: чистий, з повним баком, без пошкоджень. В іншому випадку необхідну суму буде вилучено з депозиту, заблокованого на карті.


Договір


Обов'язковим є укладення договору між орендарем та орендодавцем. Якщо ви звернулися до компанії, яка не пропонує підписати договір, то користуватися послугами категорично не рекомендується. У договорі мають бути чітко прописані права та обов'язки обох сторін. Обов'язково зверніть увагу на такі нюанси: порядок дій під час ДТП чи поломки, чи можна передавати авто у користування третім особам, умови страховки, територію пересування.