запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Освітлення передпокою: що потрібно знати

Як театр починається з вішалки, так сприйняття всього будинку і ставлення до господарів починається з передпокою. Особливість цього приміщення у тому, що воно не має вікон. Комфортне використання шафи-купе, дзеркала чи банкетки забезпечує штучне освітлення. Світильники встановлюють на стелю чи стіни.
 

Особливості та види стельових світильників


Щоб забезпечити потрібну кількість світла, встановлюють світильники на стелю. Пристрої виконують як функціональну, і декоративну функції. Освітлювальні прилади виготовляються у різних стилях – від мінімалізму до класики, що дозволяє легко вписати їх у будь-який інтер'єр.


Стельові моделі бувають круглими, квадратними, прямокутними та навіть овальними. Вони поділяються на такі види:

  1. Накладні. Монтуються щільно до стелі та мають вигляд невеликого плафона. Займають мало площі та добре розсіюють світло.
  2. Вбудовані. Встановлюються безпосередньо у стелю під час капітального ремонту.
  3. Споти. Особливістю таких моделей є одне або кілька джерел світла, закріплених на штанзі або підставі.
  4. Струнні. Оригінальні моделі, які можуть зробити інтер'єр передпокою особливим. Система включає одну або кілька моделей з круглими або конічними плафонами, виготовленими зі скла, пластику або тонкого металу. Для монтажу таких світильників використовують спеціальні «троси».
  5. Трекові системи. Освітлювальні прилади встановлюються на спеціальній шині без дротів. Освітлення зручне у використанні та займає мало місця.


Щоб зорово збільшити простір, також використовують додаткові варіанти освітлення.
 

Настінні світильники в інтер'єрі передпокою


Щоб надати приміщенню потрібних характеристик, монтують настінні світильники. Найпопулярніша конструкція – бра відкритого або закритого типів. З їх допомогою можна підсвічувати окремі деталі в інтер'єрі, а також грати з кольором та об'ємом приміщення. Такі прилади забезпечують локальне освітлення - встановлюються в місцях, де потрібно максимум світла: біля дзеркала, шафи і т.д.


Настінні світильники бра можна використовувати як декоративний елемент - вони здатні доповнити собою інтер'єр приміщення.


У передпокої також встановлюють споти з регулюванням променя та без нього. Щільно до стіни можна прикріпити й класичні плафони.


Як стельові, так і настінні освітлювальні прилади можуть похвалитися простотою та швидкістю монтажу, декоративністю та мобільністю. Моделі у сучасному дизайні мають дуже гарний зовнішній вигляд.