запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Вельветові штани знову у моді!

Вельветові штани насправді не надто улюблені. Ці суперм'які штани зберігають тепло і є обов'язковим атрибутом холодних місяців. Свою назву вельвет отримав через те, що тканина сплетена на кшталт «джгута», з гребенями та пишною, бархатистою на дотик поверхнею. Вельветові штани та джинси – універсальний предмет гардеробу для чоловіків у прохолодний місяць.
 

Особливості вельветових штанів 


Перш ніж купити вельветові штани для чоловіків – необхідно знати, що ця тканина має як плюси, так і мінуси, які точно потрібно враховувати перед вибором одягу. До переваг можна віднести: 

  • Головні переваги вельвету - його щільність і досить тепла тканина, тобто холодної погоди він стає незамінним.
  • Вельветові штани завдяки своїй незвичайній фактурі внесли істотні зміни до гардеробу чоловіків.
  • Матеріал надзвичайно розтяжний, тому зручний у носінні, не пом'якшується, не сковує рухів і відмінно сидить на будь-якій фігурі.


З недоліків одягу можна назвати швидку втрату зовнішнього вигляду. Тканина дуже міцна та стійка до стирання, але згодом на виробі утворюється ворс та заломи, через що воно втрачає форму і на ньому з'являються тонкі плями. Вельвет – щільний, важкий матеріал, що надає йому візуального обсягу.
 

Як доглядати одяг з вельвету? 


Вельвету властива пил і дрібне сміття, тому щоб це прибрати - необхідно мати валик, що клеїть, або густу щітку. Якщо ж забруднення відсутні, то буде достатньо сухого чищення.

  1. При пранні використовуйте делікатний миючий засіб і прайте на найкоротшому режимі, що щадить, вашої пральної машини. Перед пранням необхідно видалити забруднення, їх можна замочити у холодній воді на 15 хвилин, а потім випрати вручну.
  2. Сушіть вельветові штани на вішалках, акуратно розправте і повісьте сушитися, щоб уникнути утворення складок на ворсі. Також можна розкласти штани на рівній поверхні та покласти під них чисту суху тканину.
  3. Вельвет найкраще прасувати з використанням пари у вертикальному положенні з парогенератором. Однак якщо його немає, штани можна вивернути навиворіт і пропрасувати праскою з паровим двигуном при середній температурі.


Незважаючи на безліч нюансів, вельветові штани заслуговують на місця в гардеробі стильного чоловіка. Головне – не пошкодувати грошей на якість та приділити трохи часу вибору. І ви гарантовано залишитеся задоволені своїм придбанням.