запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Альтернативні способи взяти гроші в борг у 2024 році

 

Один із найпоширеніших способів дістати гроші, коли раптово в них виникла потреба — оформлення кредиту онлайн. На такій послузі спеціалізуються мікрофінансові організації (МФО), які переважно працюють 24/7. Це працює за принципом автоматизації — клієнт подає запит на кредит, і якщо до його заявки нема додаткових питань, скорингова система автоматично надає рішення про схвалення чи відмову. Це зручно, адже отримати гроші можна навіть вночі.
 

Переваги кредитів онлайн

  • Можливість отримати гроші на будь-яку картку. Клієнту не потрібно мати картку визначеного банку — для оформлення підійде практично будь-яка. Але краще віддавати перевагу дебетовим та кредитним карткам, на відміну від студентських чи пенсійних.
  • Можливість отримання послуг в цілодобовому режимі, як наприклад тут https://creditplus.ua/kredit-onlajn-na-kartu-tsilodobovo.
  • Віддалене обслуговування. Отримати безплатну консультацію та підтримку в разі виникнення запитань в межах сервісу клієнт може телефоном, в чат-ботах, чатах на сайті чи додатку, за електронною поштою.
  • Нецільове кредитування. Під час подачі заявки клієнту не потрібно вказувати мету запиту, адже МФО надають кредит на будь-які потреби та не запитують ціль.
  • Регулярні знижки. Право першого кредиту (0,01% на день на перший обраний період) працює майже в кожній МФО. Водночас доступні й промокоди, які публікуються у соціальних мережах або надаються в індивідуальному порядку. Вони застосовуються для повторних кредитів і допомагають добре заощадити.
  • Регулювання НБУ. Усі МФО України регулюються Національним банком України, отже відповідально ведуть свою діяльність.


Недоліки кредитів онлайн

  • Обмежена сума. Клієнти не зможуть отримати суму понад 15-30 тисяч, адже МФО надають мікрокредити — тобто це не аналог банківської послуги, де можна отримати кредит навіть на квартиру.
  • Відсутність фізичних точок. 90% МФО працюють виключно онлайн, тому отримати гроші банкнотами майже неможливо. Проте клієнти, які отримують гроші на картку, можуть зняти їх з рахунка та користуватись на власний розсуд.
  • Вищі проценти. Процентні ставки розраховуються не на місяць, а на кожен день користування кредитом. Проте в разі користування промокодами та під час вчасного внесення платежів чи закриття кредиту сума переплат не стане великою.


Альтернативний спосіб №1 — кредитний ліміт


Одним із популярних методів отримання грошей є кредитний ліміт. Для цього треба мати кредитну картку вибраного банку та подати запит на відкриття лінії за рахунком. Основний недолік цієї послуги — клієнту потрібно мати хорошу кредитну історію, а також зазвичай банки перевіряють, чи не відкриті кредитні лінії в інших банках. У такому разі банк може не надати кредитний ліміт. Також зазвичай за низького кредитного рейтингу клієнту не нададуть бажану суму, і вона може становити максимум 15 000 грн. Однак перевага цього способу в тому, що вона в певних ситуаціях може бути вигіднішою.


Найпопулярніші банки, які надають кредитні ліміти

  • monobank
  • «ПриватБанк»
  • «Ощадбанк»
  • Sense Bank
  • ПУМБ


Альтернативний спосіб №2 — оформлення покупки на виплату


Хороша опція, якщо клієнт планує зробити покупку, але не має повної суми для її здійснення. Більшість великих магазинів мають таку послугу — наприклад, Comfy, Foxtrot, Rozetka, а також деякі магазини косметики, одягу, побутових товарів тощо.

Позитивним цей варіант є також тому, що у разі вчасного закриття розстрочки, клієнт підвищує свій кредитний рейтинг і після цього зможе простіше отримати кредит у банку або МФО.


Альтернативний спосіб №3 — звернення до ломбарду


Перше, що потрібно розуміти — якщо ви вибрали цей спосіб, найкраще віднести туди те, що ви менш вірогідно захочете викупити назад. Оскільки часто трапляється так, що річ стає недоступною, якщо ви вчасно не здійснили оплату за заставним кредитом у ломбарді.

Якщо у вас є речі, які мають цінність грошову, але не мають особистої цінності для вас — цей варіант вам підійде. В усіх інших випадках краще вибирати перераховані вище способи.