запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як захиститися від венеричних захворювань

Широка група інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом (ІПСШ), включає сифіліс, гонорею, хламідіоз, генітальний герпес, кандидоз та інші хвороби. Зараження ними призводить до серйозних наслідків для здоров’я та потребує тривалого лікування. Але можна уникнути проблем, якщо дотримуватися певних рекомендацій.



Серед дієвих засобів противенеричного спектра можна відмітити Гексикон. Придбати оригінальний препарат у вигляді свічок для вагінального введення можна на сторінці https://anc.ua/product/heksykon. Активна речовина хлоргексидин має виражену дію проти грампозитивних і грамнегативних бактерій, що передають ІПСШ. Серед них можна виокремити трепонему, трихомонаду, хламідію та інші.

Що допоможе уникнути ІПСШ


Головною причиною поширення венеричних захворювань є незахищений секс. При інтимній близькості без захисту можна підхопити інфекцію від статевого партнера. Не варто сподіватися на те, що ваш партнер здоровий. Краще перестрахуватися та дотримуватися наступних принципів:

  1. Використовувати презервативи під час статевого акту (вони забезпечують 85% захисту від статевих інфекцій).
  2. Приймати сперміциди. Вони мають протизаплідний ефект, але додатково забезпечують противенеричний захист.
  3. Приймати антисептичні засоби, які вводяться вагінальним способом та мають активність проти широкого спектра збудників венеричних хвороб.

 

Замість того щоб займатися довготривалим та дорогим лікуванням венеричних захворювань, краще запобігти їх розвиткові. На сайті аптеки АНЦ https://anc.ua/ можна знайти та придбати презервативи та необхідні профілактичні засоби, щоб не допустити зараження ІПСШ. Також важливо бути впевненим у своєму партнері та уникати безладних статевих зв’язків.
 

Як проявляються венеричні захворювання


У разі незахищених статевих актів або частої зміни партнерів є великий ризик зараження венеричними захворюваннями. Про нього можуть свідчити характерні симптоми, які специфічні для кожного різновиду ІПСШ.



Серед загальних проявів, які можуть свідчити про патологію, можна виокремити виділення з уретри гнійного характеру, дискомфорт або висипання в області промежини. У жінок спостерігаються сухість в області піхви та біль під час сексу, менструальний цикл може змінитися. У чоловіків про венеричні захворювання можуть свідчити порушення ерекції, болісне випорожнення сечового міхура, виділення з промежини, запалення пеніса. Але вказані симптоми можуть супроводжувати не тільки ІПСШ, але й інші хвороби, тому важливо звернутися до лікаря та пройти поглиблену діагностику.