запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Як приготувати американо в кавоварці

АмериканоНе надто міцний і гарячий напій з кавових зерен, об'ємом 150-180 мл. це класичний американо. Його називають кавою по-американськи, проте вона з'явилася в Італії і набула популярності завдяки м'якому смаку. Вміст кофеїну в напої нижче, ніж еспресо. Для поліпшення смаку та аромату Americano додають добавки – молоко, корицю, сиропи.

Існує безліч способів зварити ароматний напій. Його готують у турці, кавоварці чи машині. Можна скористатися фільтраційною кавоваркою з використанням спеціальних одноразових пакетиків. Ми розповімо, як правильно зварити американо за допомогою кавоварки.


Принцип дії

Американо в кавомашині Кавомашини варять тонізуючий напій, пропускаючи через порцію меленої чорної кави гарячу воду, перетворену на пару. Окріп дається під певним тиском, що дозволяє отримати максимально ароматний напій.

Порядок дій при приготуванні Americano у кавомашині

Щоб зварити американо за допомогою кавоварки, потрібно послідовно виконати дії:

  • наповнити резервуар для води;
  • відкрити холдер і наповнити його меленою кавою;
  • ретельно утрамбувати спеціальною ложкою;
  • поставити на піддон під кран чашку відповідного розміру;
  • натиснути кнопку протоки на панелі контролю, яка відповідає за приготування американо;
  • дочекатися, поки надходження кави в чашку припиниться.

Практично всі сучасні автоматичні агрегати для приготування готують різні за міцністю напої. Якщо Ваша машина готує лише еспресо, можна довести останній до консистенції американо за допомогою додавання до чашки необхідної кількості окропу з парового крана або чайника. Для цього потрібно:

  • підготувати кавовий агрегат, як зазначено вище, встановити на піддон чашку;
  • натиснути кнопку протоки еспресо та дочекатися приготування;
  • якщо Ви віддаєте перевагу італійському варіанту американо – додайте в каву гарячу воду;
  • любителі шведського варіанта Americano навпаки
  • додають каву безпосередньо в гарячу воду.

Після приготування ріжок знімається з машини, з нього видаляється використаний матеріал і промивається. Як правило, міцний напій має об'єм не більше 60 мл, тому додати потрібно близько 100 мл. У Європі до еспресо просто подається глечик з окропом і людина сама визначає, яку кількість води необхідно додати на власний смак.

У випадку, якщо кавоварка варить напій безпосередньо з цільного зерна шляхом попереднього помелу, потрібно просто натиснути клавішу на панелі керування. Зовнішнього ріжка такі агрегати немає. Ви просто засипаєте зерна у спеціальну ємність для перемелювання. Після натискання клавіші американо, зерна потрапляють у механізм, що перемелює, а звідти пресуються в заварювальному відсіку. Кава вариться, після чого залишки кавового субстрату потрапляють у спеціальний піддон.



Особливості кави по-американськи

Кава американськоюЗа допомогою кавомашини напій виходить дуже ароматним, сама процедура не займає більше двох хвилин. Агрегат може використовуватися для масового виробництва кави у кількості понад 100 чашок на день. Багато кавоварок мають два бункери, що подвоює швидкість приготування.

Для приготування однієї чашки американо потрібно, як правило, від 7 до 12 г меленої кави або столова ложка з гіркою кавових зерен. Після того, як Ваш гарячий напій готовий, можна додати до нього цукор, молоко, вершки та корицю за смаком. Більшість пристроїв можуть підігріти чи збити молоко. Цінителі післясмаку додають також ароматні спеції – мелений кардамон і навіть перець.