запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Особливості та переваги квартальних лінз

Упродовж багатьох років квартальні лінзи користуються неймовірною популярністю. Але що викликало таку популярність? Чому люди хочуть купити лінзи на 3 місяці і які їх особливості? Поговоримо про все це у нашій статті.


 

Що таке квартальні лінзи?


Корекційні вироби з можливістю носіння трохи більше 90 днів – квартальні лінзи. Цей продукт слід носити тільки в денний час.

До окремої групи товарів також відносять декоративну оптику, яка впливає орган зору, лише сприяє перетворення оку – заміні кольору. Такі лінзи виготовляються з м'яких матеріалів, таких як:

  • Гідрогель;
  • Силікон-гідрогель.


Важливо пам'ятати, що тривале носіння лінз призводить до накопичення жирових, протеїнових та сольових частинок. Тому необхідно використовувати спеціальні засоби для усунення забруднень.
 

Особливості квартальних лінз


Гідрогель та силікон-гідрогель відрізняються гарною газопроникністю. Але показники таких моделей все одно нижчі, ніж у одноденних чи нічних лінз. Це означає, що спати в лінзах на 3 місяці не можна, оскільки вони можуть зашкодити очам. Носити контактні лінзи квартальні найкраще протягом 7-8 годин.


Періодичне очищення повинне проводиться з використанням спеціальних складів. Придбати їх можна у точках продажу оптики.
 

Причини популяризації квартальних лінз


Дана оптика має масу переваг, які не можуть не викликати інтересу:

  • Міцність. Сучасні матеріали гарантують функціональність виробу протягом 3 місяців використання.
  • Зволоженість. Високий рівень зволоженості лінз не дозволить страждати очам від надмірної сухості.
  • Корекція на найвищому рівні. З простими завданнями контактні лінзи на 3 місяці справляються легко.
  • УФ-фільтри. Моделі з додатковими ультрафіолетовими фільтрами не тільки коригують зір, але й сприяють захисту очей від впливу сонячних променів.


На сучасному ринку оптиці пропонується широкий вибір квартальних лінз від різних брендів. Вибрати відповідний виріб зможуть усі: діти, алергіки, люди з особливими патологіями і навіть найвибагливіші покупці. Але насамперед варто покладатися не на вартість лінз та свої бажання, а на лікарський висновок. Тому перед покупкою квартальних лінз обов'язково відвідайте спеціаліста.