запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.cn.ua - Карта Чернігова"

Чому SPF крем необхідно використовувати кожен день

Всі ми з дитинства знаємо, що користуватися сонцезахисними кремами необхідно на пляжі, щоби шкіра не отримала опіку від сонця. Але ультрафіолетові промені активно діють не лише у відпустці. На жаль, про це знає не кожен. Саме тому наша стаття докладно розповість про те, чому SPF для обличчя необхідно використовувати щодня.


 

Наслідки УФ-спектру


Абревіатура SPF розшифровується як фактор захисту від сонячних променів. Цифра, яка вказується поруч із даними літерами, показує, наскільки довго ви зможете перебувати на сонці. Наприклад, шкіра дорослої людини здатна обгоріти за 20 хвилин постійного перебування на сонці, шкіра дитини – у 3 рази швидше.


Ультрафіолетові випромінювання призводять до пошкодження клітин шкіри. Поширеними наслідками для шкіри відносять:

  • Сухість. Сонячні промені досить швидко зневоднюють шкіру, що призводить до лущення та почуття стягнутості шкіри.
  • Гіперпігментація. УФ промені посилюють вироблення меланіну, що сприяє утворенню темних плям.
  • Опіки. Прямі промені сонячного світла змушують шкіру швидко червоніти та запалюватися. При серйозних опіках може знадобитися застосування лікарських засобів з регенеруючим дією.


Сонячні промені не тільки дарують гарну засмагу на шкірі, але й здатні руйнувати природні волокна колагену та еластину, які відповідають за пружність та еластичність шкіри. Що з часом призводить до ранньої появи зморшок та погіршення тонусу шкіри. Тому сонцезахисні засоби для обличчя з СПФ для обличчя на кожен день захищають вас від негативного впливу УФ-променів, зберігають рівний тон і молодість.
 

Як часто користуватися кремом SPF


Якщо ви вирішили купити СПФ захист для обличчя, повинні знати про те, яка мінімальна кількість його нанесення. Британські дерматологи провели дослідження і з'ясували, що наносити сонцезахисні засоби на обличчя та шию необхідно ¼ чайної ложки на день, що становить лише 1,32 мл SPF крему.


СПФ крем призводить до дефіциту вітаміну D?


Вітамін D з'являється в нашому організмі завдяки впливу ультрафіолетових променів. Тому багато хто бояться, що СПФ крему перешкоджають отриманню даного вітаміну для організму. Багато дерматологів вважають, що використання сонцезахисного крему в повсякденному житті на обличчі не призведе до нестачі вітаміну D.