запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.cn.ua - Карта Чернигова"

Hовость компании "Новости Чернигова"

 

15.03.2021

Як шахраї «шахраїв» ловили, або на злодії і шапка горить?

Нещодавно, продивляючись за кавою різні стрічки новин, натрапив на смішну, як на мене історію про нібито «хакерський наїзд» на одну чернігівську «контору» з перекладів, що розташована на Магістратській, 4, невідомими «шахраями»

(ФОТО фасаду № 1). *сама стаття: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2562058117428565&id=1672635859704133

Вони — страшно сказати — потопталися по її «діловій репутації» — нібито поміняли телефони, адресу, влізли в рекламу — ну щось таке, замість того, щоб просто вкрасти гроші з рахунку чи покласти сайт DDoS-атакою.

Ступінь «нахабства» невідомих «шахраїв» та сфера, у якій це все відбувається просто обурила — це ж треба, так вже скоро й до розбірок між дитсадками дійде, чи, прости Господи, ЖЕКами! А страждати нам, «пересічним». Мабуть, через давнішнє захоплення детективами, закортіло й самому погратися в Ніро Вульфа, щоб розібратися, що ж там такого поміняли цi самi шахраї». Вирішив трошки розібратися та погуглили, i довго шукати не знадобилося - інформацію із стрічки новин СБУ, де йдеться про викриття контррозвідниками в Чернігові протиправної легалізації іноземців, в якій задіяне «одне із бюро перекладів» та прикладена низка оперативних фото, знайшлася у Гуглi через п’ять хвилин.

Посилання на офіційний сайт СБУ https://ssu.gov.ua/novyny/kontrrozvidka-sbu-prypynyla-diialnist-hrupy-posadovtsiv-yaki-nezakonno-lehalizuvaly-inozemtsiv

Яке ж було моє здивування, коли на одній із них я впізнав знайомий вже фасад і вивіску по тій же Магістратській 4! (ФОТО фасаду № 2).

Отакої, подумав я, а не той це часом Чернігівський обласний центр перекладів, який і підняв ґвалт про паплюження його репутації невідомими «шахраями»? Я звичайно, не експерт і насправді не маю доступу до матеріалів розслідування, але застосувавши відомий «качиний тест» (duck-test) на очевидність — «якщо щось виглядає, як качка, плаває, як качка, і крякає, як качка, то це напевно і є качка» — можу з великою часткою ймовірності вважати, що так воно і є. Цікаво що дати розміщення статей дуже близькі одна до одної.

Але тоді вже картинка виглядає зовсім по-іншому, малята, як казав казкар дід Панас. А чи не намагаються «транслейтори» з Магістратської 4 своїми заявами про втручання в їх діяльність зобразити себе «невинними жертвами» в контексті розслідувань СБУ можливого їх власного шахрайства? Цілком ймовірно, якщо трохи глибше вникнути в суть претензій цього «Чернігівського обласного центру перекладів» Особливо по- дилетантськи виглядає їх скарга на зміну адреси, контактних даних і т.п. Хто хоч трохи розуміється на тому, як реєструються координати і інша контактна інформація про суб’єкта господарювання на Гугл-картах, знає, що змінити їх, якщо все було зроблено по правилах, неможливо.

А щодо подачі заяви на «шахраїв» до поліції та внесення відомостей у ЄРДР про кримінальне правопорушення за кваліфікаційними ознаками ст.190 КК України (шахрайство), то це ще не значить, що слідчий знайде їх там, бо з того, про що пишуть заявники у Інтернеті, та зважаючи на ці фото, шахрайством «пахне» саме від них. З усієї цієї катавасії напрошується два простих, і як на мене, очевидних висновки: «контора» на Магістратській, 4 начиталася неправильних статей в Інтернеті про те, як просунути себе на ринку за допомогою «чорного піару», або ж намагається за таким галасом прикрити власні грішки, про які, можливо, стане вже скоро відомо їх клієнтам. Але тоді вже у рейвах про «загублену шахраями репутацію» ніхто не повірить. Що ж, почекаю розв’язки, думаю, що вона вже не за горами.


Комментарии

 map.cn.ua (0)  

← Новости компаний