запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.cn.ua - Карта Чернигова"

Hовость компании "Правекс"

25.11.2015

Суд сказав "ні" забудові Кордівки

Відбулося судове засідання в Київському апеляційному адміністративному суді за апеляційною скаргою ТОВ «Єврокон Полісся» про визнання відмови протиправною, зобов’язання вчинити дії.
СУД В ЧЕРГОВИЙ РАЗ СКАЗАВ ЗАБУДОВІ КОРДІВКИ - «НІ»
 
Вчора, 24 листопада 2015 року відбулося судове засідання в Київському апеляційному адміністративному суді за апеляційною скаргою ТОВ «Єврокон Полісся» на постанову Новозаводського районного суду м. Чернігова від 30 вересня 2015 року у справі за позовом ТОВ «Єврокон Полісся» до Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, треті особи: Гашпар О.Р., Антипець О.О., ГО «Громадські Ініціативи Майдану» про визнання відмови протиправною, зобов’язання вчинити дії.
 
Результатом розгляду стало залишення апеляційної скарги ТОВ «Єврокон Полісся» без задоволення, а рішення Новозаводського районного суду м. Чернігова без змін.
 
Нагадаємо, ТОВ «Єврокон Полісся» 18 серпня подало позов до Новозаводського районного суду м. Чернігова, з метою зобов’язати Управління архітектури та містобудування надати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Савчука (лісопарк Кордівка). Проте, судом було ухвалено постанову, якою ТОВ «Єврокон Полісся» в задоволенні позову було відмовлено повністю.
 
Саме тому, забудовником було подано апеляціну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Але й тут ТОВ «Єврокон Полісся» зазнало фіаско.
 
За коментарем ми звернулися до юриста ГО «Громадські Ініціативи Майдану» Дмитра Горбатовича:
- Як Ви вважаєте на цьому судові іпопеї можна вважати завешеними?
- На мою думку, так. Тому що і законність та правомірність рішення про мораторій, що було прийнято на сесії міської ради, і правомірна відмова Управління архітектури та містобудування про відмову забудовнику у наданні містобудівних умов та обмежень – було підтверджено судами першої та апеляційної інстанції.
- Добре. Які ж дії тепер потрібно робити владі разом з громадою для того, щоб раз і назавжи вберігти Кордівку від знищення та забудови?
- Стосовно ТОВ «Єврокон Полісся», то 16 вересня 2015 року закінчився договір оренди земельної ділянки від 28.09.2010 року № 3528. Управлінням земельних резурсів Чернігівської міської ради на адресу ТОВ «Єврокон Полісся» було направлено лист від 10.09.2015 року № 5236 про неможливість продовження Договору. Відповідно до ст.34 Закону України «Про оренду землі» у разі  припинення  або  розірвання  договору  оренди   землі орендар  зобов'язаний  повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах,  визначених договором.  Орендар не  має  права  утримувати земельну ділянку для задоволення своїх вимог до орендодавця.
У разі невиконання орендарем обов'язку щодо умов повернення орендодавцеві  земельної ділянки орендар зобов'язаний відшкодувати орендодавцю завдані збитки.
Крім того, за зверненням Громадської Ради при Держекоінспекції у Чернігівській області, прокуратурою м. Чернігова до ЄРДР внесено відомості за        № 42015270010000252 від 08.10.2015 року, по факту незаконної порубки дерев ТОВ «Єврокон Полісся» у лісопарку «Кордівка» в м. Чернігові, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 КК України.
Саме тому, з урахуванням усіх обставин справи, нововибраній міській раді та міському голові залишилося довести до логічного завершення всю ту роботу, яка була проведена небайдужими громадськими активістами.
- Так що ж потрібно зробити?
- Потрібно на сесії міської ради прийняти рішення, яким, на виконання вимог чинного законодавства, зобов’язати ТОВ «Єврокон Полісся» повернути рекреаційні землі в лісопарку Кордівка громаді, а також відшкодувати збитки, які були ними завдані, у результаті незаконної порубки дерев на Кордівці.
 - Зрозуміло. А що ж робити із ДП «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК»? Адже вони теж загарбали «шматочок» Кордівки?
- А тут взагалі все просто. На одній із останніх сесії міської ради минулого скликання їм не було надано дозвіл на продовження договору оренди, який до слова, закінчився 30.09.2015 року та не був продовжений.
Тому, міській раді нового скликання також необхідно прийняти рішення, яким зобов’язати ДП «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК» повернути землі із свого тимчасового користування. Навіть скажу більше, вони зобовязані очистити лісопарк від тих плит, які вже не перший рік всіх нас так дратують.
 
Підсумовуючи викладене, хотілося б зазначити, що всі ми маємо надію, що нашій міській раді нового скликання вистачить політичної волі та здорового глузду для того, щоб закінчити цю іпопею, пов’язану із забудовою лісопарку Кордівка та повернути дані рекреаційні землі до земель запасу.

Комментарии

 map.cn.ua (0)  

← Новости компаний